Bliksem presenteert 'Face The Evil' in Trix Club

Bliksem presenteert 'Face The Evil' in Trix Club

Bliksem presenteert 'Face The Evil' in Trix Club

Print

p>

Zaterdag is de grote dag voor de vijf Antwerpenaars van Bliksem: dan vindt de releaseshow van hun eerste full album 'Face The Evil' plaats. Locatie: Trix Club in Antwerpen.

Bliksem geldt al een tijdje als een van de meest veelbelovende metalbands van ons land. De groep ontstond in 2007, maar stak pas echt van wal toen Jeroen De Vriese (gitaar), Toon Huet (gitaar), Rob Martin (drums) en Jan Rammeloo (bas) in 2008 in Peggy Meeussen dé frontvrouw voor hun band vonden (ook al waren ze eigenlijk op zoek naar een frontman). In 2010 nam Bliksem een eerste (titelloze) EP op, die de groep niet alleen uitstekende kritieken opleverde, maar ook optredens op onder meer de Eindhoven Metal Meeting, Paaspop en Metalcamp.

En nu is er dus de eerste full cd. 'Face The Evil' heet die, en het is een ouderwets thrash-plaatje geworden. Referentiepunten: Testament, Megadeth, Anthrax. Muzikaal is er dus weinig nieuws onder de zon, maar dat hoeft ook niet als je met Peggy Meeussen over een geheim wapen beschikt. Haar krachtige stem geeft de jaren tachtig-thrash van Bliksem immers net dat extra pigment dat de band doet opvallen in de golf van retrogroepen. Het zou ons dan ook niet verbazen dat deze plaat ook in het buitenland (Duitsland bijvoorbeeld) de nodige weerklank zal vinden. Dat Bliksem intussen een goed geöliede livemachine is, zal daarbij zeker helpen. Wie dit vijftal nog eens in de hometown aan het werk wil zien, kan dat zaterdag: de deuren van de Trix Club gaan open om 19.30u, en na voorprogramma Yama is het om 21.30u de beurt aan Bliksem.

Bliksem releaseshow, zaterdag 2 maart, Trix Club Antwerpen, 5 euro inkom. 'Face The Evil' is verschenen bij Alone Records.

[TDS]

Nu in het nieuws