Ter Beke legt twee lasagnefabrieken stil door verminderde vraag

Ter Beke legt twee lasagnefabrieken stil door verminderde vraag

Ter Beke legt twee lasagnefabrieken stil door verminderde vraag

Print
De versevoedingsgroep Ter Beke moet in twee van haar fabrieken een beroep doen op economische werkloosheid. De oorzaak is de dalende vraag naar bereide maaltijden door het vleesfraudeschandaal, staat vandaag in de kranten L'Echo en De Tijd.

Het uitdijende vleesschandaal, waarbij in verschillende rundvleesproducten sporen van paardenvlees werden aangetroffen, begint de hele sector van de bereide maaltijden te schaden.

De voorbije dagen viel de verkoop van bereide maaltijden en van diepgevroren rundvleesproducten in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Duitsland fors terug. En nu is ook het eerste Belgische slachtoffer bekend. Ter Beke, marktleider in vers bereide lasagnes in Europa en bekend van het merk Come a Casa, moet in twee van zijn fabrieken een beroep doen op economische werkloosheid. Het gaat om de fabrieken in Wanze (provincie Luik) en in Marche-en-Famenne (Luxemburg). 104 van de in totaal 184 personeelsleden zijn momenteel economisch werkloos. "Het is gigantisch. We hebben het nog nooit zo erg geweten", reageren Marc Delvenne en Bernard Vanwynsberghe, de vakbondsafgevaardigden van het christelijke ACV in de krant. Het is onduidelijk hoelang de economische werkloosheid zal duren. Grote boosdoener is Duitsland. Ter Beke haalt bijna 7 pct van zijn totaalomzet in dat land. Maar ook in België daalt de verkoop van kant-en-klare maaltijden.