Vers van de platenpers: Machine Head en Metallica

Negen jaar na het eerste livealbum 'Hellalive' brengt Machine Head met Machine F**king Head Live een tweede liveplaat uit. In die negen jaar is er veel veranderd. Robb Flynn en co zijn geëvolueerd naar langere, epischere, meer gelaagde nummers. En met succes: zowel 'The Blackening' (2007) als 'Unto The Locust' (2011) scoorden bij publiek én critici.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de dubbelaar 'Machine F**king Head Live' vooral songs uit die twee albums bevat. Dat is mooi meegenomen voor de fans, want de overlapping met 'Hellalive' is daardoor beperkt tot 5 van de 15 songs (waaronder 'Old' en 'Davidian').

Machine Head geldt op zijn beste dagen als een van de beste liveacts in de heavy metal. 'Machine F**king Head Live' is erin geslaagd om die reputatie vast te leggen. Rauw, ongepolijst, energiek, en een verzameling topsongs: wat wil je meer als metalfan? Absolute aanrader, kortom.

Quebec Magnetic is niet de eerste live-dvd van Metallica. Het is ook niet de beste. Waarom dan toch kopen? 1) Omdat u fan bent en alles van de groep wil. 2) Omdat u de meest recente Metallica-plaat 'Death Magnetic' (2008) een fantastisch album vond en de nummers ook live wil horen (8 songs van de plaat staan op deze dvd). 3) Omdat u de onzalige herinnering aan de Lou Reed-samenwerking 'Lulu' (2011) wil uitdrijven. 4) Of omdat u weet dat Metallica nog steeds een van de beste livebands ter wereld is - wie dit jaar op Werchter Boutique was, zal dat niet tegenspreken - en u dus uitkijkt naar liveversies van klassiekers als 'One', 'Master Of Puppets' en 'Enter Sandman'.

Tom De Smet

[Tom De Smet]

Foto: Tim Tronckoe

MEER OVER Metal Maniac

Nu in het nieuws