Optreden Diablo Blvd op Maanrock stilgelegd: de band reageert

Optreden Diablo Blvd op Maanrock stilgelegd: de band reageert

Optreden Diablo Blvd op Maanrock stilgelegd: de band reageert

Print

p>

De Mechelse politie heeft gisteravond het concert van Diablo Blvd op Maanrock stilgelegd, omdat het er "te ruig" aan toe ging. Crowdsurfers werden uit het publiek gehaald en riskeren zelfs een boete. De band reageert via deze site.

“Het was een onwaarschijnlijke ervaring”, zegt zanger Alex Agnew. “De politie en organisatoren hadden blijkbaar schrik dat het uit de hand zou lopen. Ze dachten dat de Derde Wereldoorlog was uitgebroken, terwijl we ons gewoon waanzinnig aan het amuseren waren. In Mechelen wisten ze blijkbaar niet wat hen overkwam. Ze vroegen ons om de boel te bedaren, maar we hebben nu eenmaal niet de muziek waar je kalm van wordt. Zo’n gedoe hebben we nog nooit meegemaakt. Wisten ze dan niet wat ze moesten verwachten? Het ergste is dat ze bleven klungelen met de communicatie. Eerst mochten we niet verder spelen, dan wel, dan toch niet, en dan plots een beetje.”
“Natuurlijk hits ik constant mijn publiek op, dat hoort bij onze show. Maar toen de politie tussenbeide kwam, heb ik wel braafjes gevraagd om kalm te blijven. Al vond ik het ook wel grappig om te zien dat niemand zich nadien een hol aantrok van het verbod op crowdsurfen. Of ik nog ooit in Mechelen wil optreden? Waarom niet. Alleen vrees ik dat ze ons niet meer zullen vragen (lacht).”
Gitarist Andries Beckers vindt het jammer dat de metalfans vaak afgeschilderd worden als vreemde figuren. “Het is niet omdat we soms raar gekleed zijn en er ruig uitzien dat we slechte mensen zijn. Er is zonder veel nadenken hard opgetreden, een blunder van formaat. Want voor hetzelfde geld loopt het verkeerd af en loopt het uit de hand. Het pleit alleen maar voor onze subcultuur dat dat niet gebeurd is.”
De festivalgangers kregen naar eigen zeggen kop noch staart aan het politieoptreden. “Alsof metalfan een synoniem is voor hooligan”, klinkt het. Mechelaar Tom Walschaerts werd uit het publiek gepikt. “Het laatste kwartier hebben ze mij weggehaald”, zegt hij. “Ik was mee aan het moshen. We duwen en stampen wat, maar het gebeurt overal en we doen het met respect. Als iemand valt, wordt die rechtgeholpen. Wij zijn niet agressief. Dat we nu nog boetes mogen verwachten, is er helemaal over.”

.

Nu in het nieuws