Ford Genk last 5 stempeldagen in voor september

Autoconstructeur Ford heeft op de ondernemingsraad van de vestiging in Genk aan de vakbonden laten weten dat er in september 5 stempeldagen worden ingelast. De crisis zou aan de oorsprong van deze beslissing liggen, meldt TV Limburg.

Op de ondernemingsraad heeft de directie aangekondigd dat het personeel van Ford Genk moet gaan stempelen op 7, 10, 17, 24 en 28 september.

Volgens TV Limburg wordt de crisis als reden voor de productiestop opgegeven. Autobouwer Ford kampt zoals bekend met zware verliezen in Europa, en wil daarom op de kosten besparen. In ons land biedt het systeem van economische werkloosheid daarbij enig soelaas. Woordvoerder Jo Declercq zegt dat het niet ongewoon is dat er 5 stempeldagen worden ingelast. "We hebben er ongeveer 4 tot 5 elke maand. Het is wachten tot de conjunctuur aantrekt om de capaciteit ten volle te gaan benutten. We zitten bovendien in de aanloop naar het nieuwe model, waardoor het logisch is dat de huidige productie op iets lagere toeren draait. We hadden in het begin van de zomer al met dit scenario rekening gehouden."

Nu in het nieuws