Cateraar Bart Claes vraagt faillissement aan

Het cateringbedrijf nv Bart Claes uit Genk heeft beslist de boeken neer te leggen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De aanhoudende onzekerheid over de afloop van de lopende WCO-procedure (Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen) heeft de omzet en de reservaties de jongste maanden sterk onder druk gezet.

Hierdoor kon de rendabiliteit van de nv Bart Claes onvoldoende herstellen, aldus de mededeling.In de marge wordt ook het faillissement aangevraagd van de vennootschappen La Petite Cuisine bvba, Basicshoreca bvba en de nv Barrier Invest. De nv De Barrier werd eerder deze zomer reeds in vereffening gesteld.Het restaurant Innesto in Houthalen, met één Michelinster, wordt uitgebaat door de gelijknamige vennootschap Innesto bvba en is volledig autonoom en gezond. Haar activiteiten worden gewoon voortgezet. Ook de vennootschap Driessent bvba in Diepenbeek blijft bestaan.De nv Bart Claes was sinds december 2011 beschermd tegen schuldeisers. Eind april besliste de rechtbank van koophandel in Tongeren de bescherming voorlopig op te schorten nadat ze kanttekeningen had geplaatst bij het ingediende reorganisatieplan waarmee 135 van de 144 schuldeisers hadden ingestemd. Het cateringbedrijf zou dit najaar zijn 25ste verjaardag vieren.

Nu in het nieuws