Photo Hall hoopt binnen vier maanden een koper vinden

Photo Hall, de winkelketen voor multimediaproducten in handen van het beursgenoteerde Spector, hoopt binnen vier maanden een koper te vinden. Dat verklaarde Stef De Corte, CEO van Spector.

De keten heeft bij de rechtbank van koophandel in Brussel bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd, via de zogenaamde Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO).

belga.be

De aanvraag werd gedaan voor vier maanden, tegen dan hoopt het bedrijf dat de mandataris die aangesteld is door de rechtbank een koper zal gevonden hebben. Volgens De Corte zijn er nog geen contacten met kandidaat-overnemers.Voor het personeel van Photo Hall, een 300-tal in België en een 120-tal in Luxemburg, verandert de WCO voorlopig niets. Ook de consument zou niets van de procedure mogen merken. "De garantie voor de producten die we verkopen blijft geldig, want die wordt verstrekt door de fabrikant", legt de CEO uit.Photo Hall vertegenwoordigde bijna driekwart van de omzet van Spector Photo Group, maar hing al jarenlang als een molensteen rond het beursgenoteerde bedrijf. "Met de verkoop worden we een pak kleiner", geeft De Corte toe, maar hij beklemtoont vooral het positieve effect op de schuldgraad van de onderneming. Photo Hall tekende voor 29,95 miljoen euro schulden, op een totaal van 32,13 miljoen euro voor Spector. Die laatste zal zich in de toekomst nog enkel bezighouden met het verwerken van digitale en analoge foto-opnames tot afdrukken, kalenders, agenda's, .... "Een rendabele activiteit, we zijn dan ook positief gestemd", aldus de topman.

Nu in het nieuws