Hertsens Groep neemt deel transportbedrijf Foronex over

Print
De Hertsens Groep uit Kruibeke heeft een poot van Foronex, dat onder de groep Shanks valt, overgenomen. Het gaat om de niche van afvalophaling en - verwerking. Dat raakte vorige week vrijdag na een extra ondernemingsraad bekend.

Het Oost-Vlaamse transportbedrijf Hertsens is gespecialiseerd in het transport van afvalprodukten naar de diverse stortplaatsen en verwerkingsbedrijven.

De overname van de verwerkings- en transportpoot van Foronex ligt dus in lijn met de activiteiten van Hertsens. Hertsens neemt het volledige wagenpark, met 70 vrachtwagens en trekkers over. "Ook de 70 personeelsleden worden mee overgenomen", bevestigt Johan Opsomer van het ACV. Ook de gebouwen van Foronex maken deel uit van de overname. Hertsens heeft wel een huurovereenkomst met de groep Shanks, waartoe Foronex behoort, van 6 jaar waardoor de activiteiten in Wielsbeke nagenoeg ongewijzigd zullen blijven. Het Oost-Vlaamse bedrijf kocht onlangs ook nog diezelfde tak van het Vlierzeelse bedrijf De Dijcker. Met de overname van Foronex en De Dijcker behoort Hertsens nu tot de grootste van de markt in België.

Nu in het nieuws