Verzekeraar Ageas neemt vliegende start

De verzekeringsactiviteiten van Ageas zijn het jaar gestart met dubbele groeicijfers. Het kwartaalverlies op groepsniveau halveerde bijna, zo deelt Ageas mee.

Het premie-inkomen kwam tijdens het eerste kwartaal uit op 5,7 miljard euro, 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

belga.be

Het nettoresultaat van de verzekeringsactiviteiten steeg met 15 procent tot 155 miljoen euro. In Azië werd voor het eerst meer dan 2 miljard euro inkomen op kwartaalbasis gehaald."Onze verzekeringsactiviteiten zijn het jaar 2012 goed begonnen, met betere premie-inkomens en winst in vrijwel alle segmenten van onze activiteiten", zegt Ageas-topman Bart De Smet in een persbericht. "De voornaamste uitzondering op dit algemeen verbeterd beeld is het resultaat voor brandverzekeringen in België die te lijden hebben gehad onder de strenge storm van januari."De Smet verwacht ook dat het premie-inkomen voor heel 2012 de cijfers van 2011 zal overtreffen.Netto leed Ageas nog een kwartaalverlies van 84 miljoen euro, "voornamelijk door zaken uit het verleden" (de Fortis-erfenis, nvdr). Een jaar geleden was er nog een verlies van ruim 153 miljoen euro, analisten gepolst door Bloomberg hadden een verlies van bijna 163 miljoen euro verwacht.