Bekaert steekt staaldraadafdeling Zuidoost-Azië in joint venture

Staaldraadfabrikant Bekaert en het Maleisische Southern Steel Berhad (SSB) brengen hun staaldraad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-Azië onder in een joint venture. Dat meldt Bekaert.

In de joint venture komen de verzinktedraadactiviteiten van Bekaert in de regio, gevestigd in het Indonesische Karawang.

belga.be

De draadactiviteiten van SSB omvatten twee productievestigingen in Maleisië, waar verzinkte en speciale staaldraden en kabels worden geproduceerd.Bekaert zal een belang hebben van 55 procent in het gezamenlijke bedrijf, SSB houdt 45 procent aan. De transactie heeft een ondernemingswaarde van ongeveer 47 miljoen euro. Bekaert verwacht dat de joint venture op jaarbasis 60 miljoen euro zal bijdragen aan de geconsolideerde omzet van het Bel20-bedrijf."Deze samenwerking met Southern Steel zal voor onze gezamenlijke draad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-Azië leiden tot een productie- en verkoopplatform dat beantwoordt aan onze ambities voor groei in de regio", stelt Bekaert in een persbericht. De joint venture krijgt de naam Bekaert Southern Wire Pte Ltd.