1 / 3

Aquafin krijgt nog eens 100 miljoen van Europese Investeringsbank

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin krijgt nogmaals 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank. Dat laat hetbedrijf weten.

Aquafin sloot in 2006 een akkoord voor een lening van 200 miljoen euro, waarvan een eerste schijf van 100 miljoen meteen werd opgenomen.

belga.be

Gisteren werd het akkoord voor de opname van de tweede schijf ondertekend. Het gaat al om de zesde lening bij de bank van de Europese Unie sinds 1994. In totaal investeerde de bank al een miljard euro in de Vlaamse waterzuiveringssector, volgens Aquafin een bewijs van goede samenwerking en vertrouwen. Met het geld zal Aquafin op middellange termijn investeren in enkele honderden projecten in Vlaanderen. Het bedrijf belooft een directe impact op de kwaliteit van het Scheldewater en het zwemwater aan de Belgische en Nederlandse kust. "De opdrachtenportefeuille van Aquafin voor de bovengemeentelijke uitbouw en de optimalisatie van de infrastructuur is nog nooit zo groot geweest", zegt topman Luc Bossyns. Aquafin is eigendom van de Vlaamse Milieu Holding.

Nu in het nieuws