Vlaamse regering ontvangt vakbonden DAF

Print

Vlaamse regering ontvangt vakbonden DAF

Aansluitend op het onderhoud dat de Vlaamse regering heeft met de directie van vrachtwagenfabrikant DAF worden ook de vakbonden van het bedrijf ontvangen. Dat meldt het ACV.

"Wij vinden het totaal onaanvaardbaar dat de mogelijkheden van tijdelijke werkloosheid niet maximaal gebruikt worden, terwijl dat in Nederland in samenspraak met de overheid wel het geval is.

Wat in Nederland voor de DAF-directie mogelijk is, kan blijkbaar voor de Belgische medewerkers in Westerlo niet", aldus Luc Hendrickx van het ACV. "We hebben zelf het kabinet van minister-president Kris Peeters gecontacteerd, om vanuit de Vlaamse overheid druk uit te oefenen op de Nederlandse directie voor het behoud van de jobs en het maximaal gebruik maken van het mechanisme van tijdelijke werkloosheid om de crisis te overbruggen", vervolgt Hendrickx. "We rekenen er op dat de minister-president zich ten volle engageert om onze bekommernissen mee in beleidsdaden om te zetten." Het ACV wil zijn open brief toelichten. Die heeft het over een "sociaal bloedbad" bij DAF Westerlo en het "zoveelste sociale drama voor de Kempen". De brief klaagt voorts de "asociale manier aan waarop dit collectief ontslag is aangekondigd".

.

Nu in het nieuws