DragonForce, het interview: "Na Iron Maiden is niets meer angstaanjagend"

DragonForce, het interview: Na Iron Maiden is niets meer angstaanjagend

DragonForce, het interview: "Na Iron Maiden is niets meer angstaanjagend"

Print

p>

De Britse power metalband DragonForce heeft een nieuw album uit. 'The Power Within' is de eerste plaat met zanger Marc Hudson, die in 2011 ZP Theart verving. Onze medewerkster Charlotte Geschier sprak met Hudson en gitarist Herman Li.

Herman, waarom heeft de band voor Marc als nieuwe zanger gekozen?

Herman: We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben maandenlang audities gehouden. Marc stak er bovenuit, niet alleen omdat hij een goeie zanger is, maar ook omdat hij snel leert. Voordat we een definitieve beslissing namen, moest hij ook enkele van de nieuwe nummers leren. En dat ging perfect.

Marc, hoe is je leven nu precies veranderd?

Marc: Ik werkte van 9 to 5 als electronics engineer bij BMW. Ja, ik heb best een goeie job achtergelaten (lacht), maar nu doe ik wel iets wat ik altijd wilde doen, en dat is heel belangrijk.

Vertel eens wat meer over jullie nieuwe album.

Herman: Het duurde twee jaar om 'The Power Within' te maken. We moesten Marc inpassen, dus moesten we veel jammen, oefenen en stukken herschrijven om het volledig in orde te krijgen. Alles moest perfect zijn, zodat het er niet op leek dat we gewoon even een zanger inhuurden om wat nummers te komen zingen. Tussendoor zijn we dan ook nog op tour gegaan, waardoor we nadien alles moesten hervatten.

Hoe zou je het nieuwe album beschrijven?

Herman: Moeilijk te zeggen. We behouden de DragonForce-sound, maar bouwen erop verder. Zoals het eerste nummer van de plaat, dat screams bevat en mid-tempo is. Maar ook de typische hoge stem en de snelle riffs zijn op deze plaat terug te vinden.

Hebben jullie tourplannen?

Herman: In Europa touren we na de zomer, dus geen zomerfestivals voor ons dit jaar. We gaan eerst naar de VS. Wat we ook willen is volwaardige concerten met DragonForce als headliner. Zo kan Marc de fans overtuigen van zijn kunnen.

Zenuwachtig, Marc?

Marc: We hebben vorig jaar in het voorprogramma gestaan van Iron Maiden, in de O2 in Londen. Dat was mijn vuurdoop. Sindsdien is niets meer angstaanjagend (lacht).

'The Power Within' van DragonForce is uit bij Roadrunner.

 

 

Nu in het nieuws