Antwerpen heeft beste strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken

Antwerpen is de stad met de beste strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken en laat daarmee onder meer Lyon en Liverpool achter zich in de categorie tot 500.000 inwoners. In de rangorde van grote en minder grote West-Europese steden samen, prijkt Antwerpen op de tweede plaats na Berlijn.

belga.be

Dat blijkt uit een tweejaarlijks rapport van fDi Magazine, het tijdschrift van de zakenkrant Financial Times. Antwerpen is daarin voor de tweede keer bekroond als 'Best Small City for FDI Strategy'.

Een onafhankelijke internationale jury bekroont met de award steden en regio's op het vlak van hun economisch potentieel, human resources, levenskwaliteit, infrastructuur, kostenefficiëntie en het ondernemingsvriendelijk klimaat. Er zijn 253 Europese steden en 110 regio's met elkaar vergeleken. Daarvan dienden 73 Europese steden en 60 regio's een dossier in over hun investeringsstrategie. De award is de kers op de taart voor Antwerp Headquarters, dat hard werk levert om investeerders warm te maken voor de Scheldestad, meldt Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Voorzitter en Antwerps schepen Robert Voorhamme: "Buitenlandse investeerders kunnen Antwerpen wel smaken. Deze Award is een waardevolle bevestiging dat Antwerp Headquarters op het juiste pad zit: voor het aantrekken van investeerders en voor het ondersteunen van potentiële investeerders". Voor een ondernemingsvriendelijk klimaat eindigde Antwerpen op de vierde plaats en op het vlak van economisch potentieel op de tweede. In de algemene categorie voor (kleinere) steden van de toekomst springt Antwerpen van de zevende naar de tweede plaats.

Nu in het nieuws