Solvay blijft onder verwachtingen

Solvay blijft onder verwachtingen

Solvay blijft onder verwachtingen

Print
De Belgische chemiegroep Solvay blijft in het vierde kwartaal van 2011 onder de verwachtingen met een recurrente kasstroom (rebitda) van 355 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op 400,6 miljoen euro.

Solvay zegt in een persbericht dat de verkoop goed standhoudt, maar dat de vraag naar vinylproducten in Europa vertraagt, en in mindere mate die naar polyamide-materialen.

Het is de eerste keer dat het Franse Rhodia, waarvan de overname eind augustus beklonken was, in de resultaten is opgenomen. Gesteld dat Rhodia op 1 januari overgenomen was, zou de rebitda van de groep met 23 procent gedaald zijn. Rhodia hield wel beter stand dan de kunststoffen- en chemieafdelingen van Solvay. Dat was te danken aan prijsverhogingen voor duurdere grondstoffen. De nettowinst van de groep bedroeg 122 miljoen euro in het vierde kwartaal. Solvay houdt vast aan een dividend van 3,0667 euro bruto per aandeel, evenveel als in 2010. Over 2012 zegt Solvay dat "de marktvoorwaarden zich geleidelijk lijken te herstellen". Volgens Solvay zijn de vlotte integratie van Rhodia en de uitvoering van het Horizon-project hierbij sterke troeven.

.

Nu in het nieuws