Tariefverhoging NMBS: TreinTramBus kan er mee leven

Tariefverhoging NMBS: TreinTramBus kan er mee leven

Tariefverhoging NMBS: TreinTramBus kan er mee leven

Print
De aangekondigde tariefverhoging vanaf 1 februari 2012 bij de NMBS is gematigd. Dat zegt reizigersvereniging TreinTramBus.

"De verhoging is minder dan de inflatie, dus niet buitensporig", aldus een woordvoerder van de organisatie. Toch blijft TreinTrambus hameren op enkele tekorten in de tarieven.

Er is volgens de organisatie een tekort aan interessante tarieven voor vrije tijd. Er is met name nog steeds geen alternatief voor de eerder verdwenen tickets voor een dag aan zee. "En dit terwijl het recreatieve vervoer het snelst stijgt, veel meer dan het woon-werk verkeer." TreinTramBus ziet ook een mankement in de tarieven voor de korte afstand (Key Kard). Die tarieven stijgen wel niet in 2012, maar vorig jaar was er wel een stijging met 17 procent. "Op korte afstand kan de trein niet concurreren met de auto", argumenteert de reizigersvereniging. Overigens is TreinTrambus tevreden met het uitstel door de NMBS van de beslissing over besparingsplannen. Ook de vakbonden delen die opluchting. Volgens de bonden bewijst dit dat de raad van bestuur bereid zijn naar een alternatief te kijken voor de duizenden reizigers die het slachtoffer zouden worden van het afschaffen van treinen.

.

Nu in het nieuws