Julien Van Hiel samen met zijn echtgenote Marleen Bogaerts bij een van zijn werken van het Vrijbroekpark.© Dirk Vertommen

Julien (69) houdt enorm van Mechels Vrijbroekpark en schildert alle hoekjes: “Het is een rustpunt in een hectische wereld”

Mechelen -

Julien Van Hiel (69) is een grote fan van het Vrijbroekpark in Mechelen. De kunstenaar kan er geen genoeg van krijgen en schilderde al talloze mooie plekjes in het provinciaal domein. Nog tot eind deze maand kan je er werk van hem bewonderen.

Sven Van Haezendonck

Vraag Julien naar het mooiste plekje in de Dijlestad en de kans is zeer groot dat je het Vrijbroekpark als antwoord krijgt. Superlatieven schieten te kort als hij erover praat. “Voor mij is het misschien wel het beste park ter wereld, ik vind het fantastisch”, zegt hij. Met zijn vermaarde rozentuin, zijn mooi aangelegde dahliatuin, de prachtig bloeiende kerselaars in het voorjaar en nu nog de gerenoveerde parkvijver met een 110 meter lang vlonderpad heeft het park heel wat te bieden.

LEES OOK. Vlonderpad van 110 meter lang over gerenoveerde vijver en schaatspiste maken Vrijbroekpark nog aantrekkelijker

De liefde voor het park koestert de Mechelaar al praktisch zijn hele leven. “Al in mijn jonge jaren fietste ik hier rond. Later kwamen we hier met onze kinderen en ondertussen met onze kleinkinderen. Het park is altijd mooier geworden, uitgebreid en zeer goed onderhouden. Het is een rustpunt in een hectische wereld”, vertelt Julien.

De kleurrijke werken van Julien geven mooi de sfeer van het park weer.© Dirk Vertommen

Al dat schoon inspireert hem om het park te vereeuwigen. Dat doet hij al sinds 2018. “Het park heeft veel prachtige hoekjes die het waard zijn om geschilderd te worden”, zegt Julien. Makkelijk een veertigtal werken maakte hij al over het Vrijbroekpark. Aan inspiratie geen gebrek. “Ik ben nog niet van plan om te stoppen (lacht).”

Zondag is hij present

Zijn opleiding als kunstschilder volgde Julien indertijd in de Academie van Mechelen. “Dat was begin de jaren zeventig, we hadden daar zeer goede leerkrachten”, zegt hij. Julien Van Hiel stelt zijn werk momenteel tentoon in het bezoekerscentrum. Je kan gratis gaan kijken. De artiest is zondag 28 mei zelf aanwezig van 14u tot 16.30u. Ook dinsdag 30 en woensdag 31 mei kan je nog gaan kijken, telkens van 8.30 tot 16.30u.

Een van de vele werken van Julien.© Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen