Het Klaverveld in Oostmalle.© kma

Koude douche in verlengd weekend voor bewoners Klaverveld

Oostmalle -

Alex Van Loon (Progressief Malle) interpelleerde de gemeente over warmwaterproblemen in de nieuwe sociale woningen aan Klaverveld in Oostmalle.

“Ik weet ook wel dat jullie er eigenlijk niets aan kunnen doen en dat het de verantwoordelijkheid van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning is”, zei Van Loon. “Maar toch. Als de mensen in het weekend met die problemen geconfronteerd worden en ze vinden geen gehoor bij De Ideale Woning, bellen ze naar u, of naar ons”, richtte hij zich tot schepen van sociale zaken, welzijn, armoedebestrijding, milieu en klimaat Wouter Patho (N-VA).

Blijkbaar zitten de bewoners soms zonder warm water, wat heel lastig is als je ’s avonds een douche wil nemen. Bij zulke pannes, zoals onlangs tijdens het verlengd weekend, is De Ideale Woning naar verluidt niet bereikbaar. Het water wordt verwarmd via zonnepanelen.

Schepen Patho deed navraag. “Er zou wel permanentie zijn in het weekend, dus ze zijn bereikbaar, maar er wordt alleen opgetreden bij grote urgentie. Blijkbaar is er overdag wel iemand gekomen om het waterreservoir bij te vullen. Maar ’s avonds was het dan al leeg. Overdag was er dus warm water, ’s avonds niet. Blijkbaar zit daar het probleem: het reservoir lekt. Maar het zou opgelost worden.”

Schepen Patho geeft toe dat het met de dienstverlening soms beter kan. “Maar daar worden net de nieuwe sociale huisvestingsmaatschappijen voor opgericht: om de leegstand en wachtlijsten terug te dringen en de dienstverlening en service te verbeteren. Er zou dus beterschap op komst moeten zijn.”  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners