Het Bergplein in Westmalle.© kma

Parkeeronderzoek Bergplein en dorpskern met drone afgerond

Malle -

Wie denkt dat door de aankoop van het kasteel van Westmalle de heraanleg van het Bergplein uitgesteld gaat worden, heeft het mis.

Kristin Matthyssen

Oppositieraadslid Wim Vervloet (Vlaams Belang) had in de notulen van het college van burgemeester en schepenen van 2 mei een passage over een parkeeronderzoek opgepikt. Er stond in dat de gemeente voor een bedrag van 14.520 euro met drones de parkeersituatie op het Bergplein en in de dorpskern van Westmalle zou onderzoeken. Vervloet wou tijdens de gemeenteraad weten of dit intussen was gebeurd, en of er niet beter naar de ervaringsdeskundigen rond het plein geluisterd kon zijn in plaats van zo’n duur onderzoek te bestellen. Hij vond het ongepast dat in de notulen opgenomen werd dat de dit onderzoek in alle discretie moest gebeuren zodat de resultaten niet gemanipuleerd zouden kunnen worden. “Ik vind het onnodige kosten, en vind het erg hoe het college over de inwoners denkt”, zei Vervloet. “Excuses zijn hier op hun plaats.”

Schepen voor mobiliteit, personeel en wonen Dirk Gerinckx (N-VA) beaamde dat het parkeeronderzoek begin mei werd uitgevoerd. Er werden 46 dronevluchten gedaan en 21.620 foto’s genomen om de parkeersituatie op het Bergplein en in de kern gedurende verschillende dagen te onderzoeken. “Deze technologische manier om objectieve data te verzamelen wordt al door meer gemeentebesturen toegepast. Dit is de manier van de toekomst. Ik ga geen excuses geven, want die zijn niet nodig. Het is nét omdat wij naar onze inwoners en middenstanders geluisterd hebben, dat wij dit bijkomend parkeeronderzoek lieten uitvoeren.”

Raadslid Paul Van Ham (OostWest) trad Vervloet wat bij. “Dit is toch niet echt de manier om met mensen om te gaan. Je kan beter naar ze luisteren. Focus u op de prioriteiten, er is geen draagvlak voor de heraanleg van het Bergplein.”

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners