Hans-Peter Lehnhoff.© Marc Herremans

Hans-Peter Lehnhoff geeft aftrap titelmatch Antwerp-Union: “Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig”

Niemand minder dan Hans-Peter Lehnhoff zal de aftrap geven van Antwerp-Union, nu zondag in het Bosuilstadion in Deurne-Noord. De ex-speler van Antwerp die de club dertig jaar geleden mee naar Wembley bracht, komt speciaal van het Duitse Leverkusen naar Antwerpen gereden. “Ik doe dat graag en ik ben zelfs een beetje zenuwachtig.”

Greg Van Roosbroeck

LIVE. Volg hier al het nieuws in aanloop naar de titelmatch tussen Antwerp en Union!

“De mensen van Antwerp hadden het me een tijdje geleden al gevraagd en ik heb meteen gezegd dat het goed was, als Leverkusen woensdag de finale van de Europa League niet moest spelen”, zegt Hans-Peter Lehnhoff, de Duitse middenvelder die tussen 1988 en 1994 voor Antwerp voetbalde en vandaag teammanager is van Bayer Leverkusen.

Zijn club zat in de halve finale van de Europa League, maar zag AS Roma doorstoten naar de finale. Dus staat Hans-Peter Lehnhoff, voor veel Antwerpfans nog steeds het absolute clubicoon, zondagmiddag gewoon in Antwerpen om de aftrap te geven en nadien de wedstrijd te volgen. Hij moet er zo’n 2,5 uur voor in de auto zitten.

“Ik doe dat graag. Voor mij is zo’n aftrap geven nog altijd een speciaal moment, ook al ben ik allang weg uit Antwerpen”, vertelt Lehnhoff. “Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig, want het kan een heel grote dag worden voor de club. Stel je voor dat Antwerp de titel wint: dat moet fantastisch zijn voor de supporters.”

LEES OOK. IN BEELD. Van rood-wit toilet tot legokunst aan het raam: Antwerpfans zijn klaar voor titelmatch

Wat hij zelf denkt wat het gaat worden voor zijn ex-club? Met Bayer Leverkusen heeft hij tenslotte twee keer Union partij gegeven in de Europa League. Het werd 1-1 in Duitsland en 1-4 in Brussel.

“Union is een stevige ploeg om tegen te voetballen”, verklaart Lehnhoff. “En met Boniface hebben ze vooraan een mini-Lukaku rondlopen. Het zal sowieso niet eenvoudig worden, maar het belangrijkste in zo’n wedstrijd is om met de druk om te gaan. En dan denk ik dat er voor Antwerp een grote kans is weggelegd om kampioen van België te worden.”

Antwerp moet zondag winnen tegen Union om kampioen te zijn. Als het dat niet doet, valt de beslissing op de slotspeeldag, een week later. De aftrap nu zondag vindt plaats om 13.30u.