Alec Van den Heuvel, Sam Maas en Wout Fierens zetten in retro-outfit de toon voor Buenas Open.© Jan Van der Perre

Buenas Open moet hét Wimbledon van Lage Landen worden voor padel

Kontich, Antwerpen -

Game, set en match. In Kontich tekenen drie jonge Antwerpse ondernemers begin juli met Buenas Open voor een ongezien gebeuren in de (nog jonge) padelwereld. Met een vierdaags tornooi/muziekfestival is het hun ambitie uit te groeien tot een beleving zoals op de tennis Grand Slams.

“Buenas Open moet hét Wimbledon van de Lage Landen voor padel worden”, glunderen ze. Leuk detail: op het tornooi geldt een dresscode: retro-kledij uit de tijd van Bjorn Borg en co is verplicht.

Buenas Open baadt in een retro-sfeertje zoals de goede oude tijden op Wimbledon en Roland Garros.© Buenas Open

Sam Maas (26), Wout Fierens (26) en Alec Van den Heuvel (28) ‘kennen’ mekaar al van toen ze handelswetenschappen studeerden. “Hoewel met z’n drieën samen, hebben we toen nooit echt gepraat”, lacht het drietal. Pas later liepen ze mekaar weer tegen het lijf, in een gezamenlijke passie voor tennis en padel. Dat het zou leiden tot Buenas Open hadden ze nooit durven dromen.

“Eigenlijk begon het allemaal heel ‘onnozel’, twee jaar geleden toen er niks mocht”, vertellen de ondernemers. “Om toch wat voor beleving te zorgen onder vrienden, staken we een tornooitje voor padel in mekaar. De sport had iedereen tijdens corona ontdekt.”

“Intussen is het overduidelijk dat de populariteit van padel in België geen tijdelijke hype is”, zegt Wout. “Dat deed ons broeden op grootsere plannen. Toen we vorig jaar met ons concept ook naar Knokke trokken en aanwezig waren op het Wecandance-festival, bleek dat meteen een voltreffer.”

Na de sport is het tijd voor een feestje.© Buenas Open

“Ons idee is ‘padel by day, party by night”, pikt Alec in. “Iedereen kent de beleving van de Grand Slams als Wimbledon en Roland Garros waar een hele sfeer rondhangt. Dat willen we ook bereiken met Buenas Open voor padel. Die beleving betekent tegenwoordig niet alleen meer kijken, dat volstaat niet meer, iedereen wil het ook doen. Daarom bouwen we er een vierdaagse rond, waarin alle geledingen aan bod komen, van pure beginners en recreanten tot de (inter)nationale top, jong en oud én ook aandacht voor beoefenaars in een rolstoel.”

“Zo staat donderdag 6 juli volledig in het teken van een uniek padeltoernooi voor rolstoelgebruikers”, verduidelijkt Sam. “Nadien volgen exclusieve wedstrijden met elitespelers uit de absolute (inter)nationale top. De opbrengsten van deze avond gaan integraal naar goede doelen.”

“Op sportevenementen worden spelers met een beperking te vaak benadeeld, of zelfs gewoon volledig vergeten. Op Buenas Open krijgt iedereen een eerlijke kans”, looft Wheelchair Padel- ambassadeur Stan Devriese.

Ook nieuw is een volledige B2B dag op vrijdag - een dag voor de bouwvakantie - voor bedrijven die een sportieve namiddag willen organiseren onder collega’s en klanten. Zaterdag 8 juli is gereserveerd voor het grote, klassieke toernooi, waarbij het feest tot diep in de nacht doorgaat met een line-up van (Antwerpse) dj’s. Tenslotte worden de velden op zondag 9 juli gereserveerd voor recreanten van alle leeftijden.

De dresscode is retro.© Buenas Open

Nog een uniek onderdeel is de retro tennis dresscode zoals uit de tijd van Bjorn Borg, Stan Smith en Andre Agassi. “Door de strikte handhaving, met gewone kledij mag je niet binnen, willen we de unieke sfeer kracht bij zetten”, zegt het trio.

Het concept zorgt alvast voor de nodige weerklank. Zowel bij de Vlaamse Padel Federatie als bij grote bedrijven/merken zoals Osaka, Perrier, BDO, Napoleon Sports en The Forex Dictionary vond het drietal al gehoor. “Dit jaar hebben we ook een samenwerking met Cupra wat heeft geleid tot de ‘Padel-mobiel’. Die gaat de komende weken zeker in het straatbeeld opvallen.”

Buenas Open vindt plaats van 6 tot en met 9 juli op de padelterreinen achter Beerschot Hockey aan de Groeningelei in Kontich. Alle info/inschrijvingen op www.buenasopen.com.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners