Wilrijk zet zich in om een bijvriendelijke gemeente te zijn.© District Wilrijk

Wilrijk viert week van de bij met vernieuwde WiBi-bijenwandeling

Wilrijk -

Op 28 mei start de week van de bij. Speciaal voor deze gelegenheid vernieuwde district Wilrijk hun befaamde bijenwandeling Op stap met WiBi. Wilrijkse bij WiBi neemt je mee langs een hele reeks groene plekjes waar bijen meer kansen krijgen om te overleven.

Tijdens een wandeltocht van vijf kilometer leer je allerlei weetjes over het leven van bijen door de negen infopalen met een QR-code. Op de route ligt onder meer de bloementuin op de Bist en het bijenhotel in het Park van Eden. Onderweg kom je naast leuke doeopdrachten ook gezellige picknickplaatsen tegen. Ideaal voor een familie-uitje!

“Wilrijk scoort al jarenlang erg hoog op de ranking van meest bijenvriendelijke gemeenten”, zegt Hans Ides (CD&V), districtsschepen voor groen(voorziening) en jeugd. “Met onder meer deze vernieuwde wandelroute, een fotowedstrijd en extra ruimte voor bijen in het Park van Eden willen we Wilrijk aan de top van die rangschikking houden.”

De wandelkaart is gratis op te halen bij de Wilrijkse jeugddienst in de Heistraat of in het Gemeenschapscentrum op de Bist. Leuke foto’s tijdens de wandeling maken kans om in een volgende editie van het Wilrijkse 2610 magazine te komen. Je kan ze insturen door ze te delen op sociale media met de hashtag #WiBi. (bekn)

Meer informatie over de wandelroute vind je op de website www.wilrijk.be/wibi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners