Rond speelbos Ter Beke in Sinaai is inmiddels stevig ingezaaid.© IF

Stad legt drie nieuwe bloemenweiden aan: “Bijenpopulatie wordt er van nabij opgevolgd”

Sint-Niklaas/Sinaai -

De stad Sint-Niklaas gaat drie nieuwe bloemenweiden aanleggen. Langs de Pijkedreef komt een tijdelijke bloemenweide van zo’n vijfduizend vierkante meter. Op het Sint-Jansplein en rond speelbos Ter Beke in Sinaai worden permanente bloemenweiden aangelegd. Vanaf volgend jaar zouden de bloemen er volledig tot hun recht moeten komen.

Yannick Joos

Mei staat traditioneel in het teken van de campagne ‘Maai Mei Niet’ en andere ecologische initiatieven. Ook de stad Sint-Niklaas zet haar visie op ecologisch groenonderhoud kracht bij door drie nieuwe bloemenweiden aan te leggen. “Langs de Pijkedreef komt een tijdelijke bloemenweide op de plek waar nu gronden tijdelijk braak liggen voor de aanleg van het Sportkringpark”, klinkt het. “De weide van zo’n vijfduizend vierkante meter wordt ingezaaid met een eenjarig mengsel, dat deze zomer al garant staat voor een intensieve, explosieve bloei. De olifantenpaadjes die in het gebied zijn uitgesleten door lopers en wandelaars blijven behouden. De stad financiert de tijdelijke bloemenweide. (Lees verder onder de foto)

De bloei langs de Pijkedreef moet deze zomer al te aanschouwen zijn.© IF

Bijenpopulatie

Aan het Sint-Jansplein en rond speelbos Ter Beke in Sinaai worden permanente bloemenweiden aangelegd van respectievelijk tweeduizend en drieduizend vierkante meter, die gefinancierd worden door Colruyt Group. “Op het Sint-Jansplein krijgt de bloemenweide de vorm van een band rond het voetbalplein, met doorsteekjes voor wandelaars”, laat het stadsbestuur weten. ”In Sinaai komt de bloemenweide rond het nog jonge speelbos Ter Beke. Ook hier worden paden aangelegd, zodat wandelaars kunnen genieten van de bloemenpracht in hun buurt. De bloei is dit jaar nog beperkt en komt pas vanaf volgend jaar volledig tot zijn recht. De komende jaren wordt ook de bijenpopulatie op beide weiden van nabij bijgehouden door een ecoloog.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners