© RTV

Parkpop viert 25-jarig bestaan met kleurrijkste affiche ooit: van Marokkaanse ster Rachid Kasmi tot 35 jaar Frituur Paula

Mechelen -

Parkpop in de Mechelse Kruidtuin viert deze zomer zijn 25ste verjaardag en dat zal de Mechelaar geweten hebben. Organisator Mechelen Feest pakt uit met de kleurrijkste affiche ooit en organiseert niet alleen optredens op donderdag, maar ook drie keer tijdens het weekend. “Van schlager tot mondiale muziek, alle genres passeren de revue. Dat is diversiteit.”

Sven Van Haezendonck

De Zomer is van Mechelen zorgt met het programma van Parkpop voor een kleurrijke en gevarieerde, diverse zomer.© Dirk Vertommen

Al sinds eind de jaren negentig zijn de wekelijkse optredens in ‘den Botanique’ een traditie op donderdagavond. Tijdens de regenboogweek maakte de organisatie al de komst van Les Filles de Malines bekend, het cabaretgezelschap mag de zomer op 29 juni mee openen met een Parkpop Pride. Voor het eerst breidt het parkfestival uit met drie weekenddagen: Mechelen Zingt op zondag 9 juli, een Parkpop voor kinderen met Radio Oorwoud op zondag 6 augustus en Margriet Hermans op zaterdag 12 augustus.

LEES OOK. 25 jaar Parkpop zet zomer in met Pride: Les Filles de Malines beloven spektakel

“Van schlager tot mondiale muziek, alle genres passeren de revue. Dat is diversiteit. Parkpop wordt zo nog meer een feest voor alle Mechelaars”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest. Dat mag je letterlijk nemen. Zo programmeert Parkpop op donderdag 13 juli Antwerpenaar Rachid Kasmi. “Het idee om hem naar onze stad te halen, komt van schepen Abdrahman Labsir”, verklapt Calvo.

“Op trouwfeesten zingt iedereen mee”

De artiest met maghrebijnse roots is een graag geziene gast op Marokkaanse trouwfeesten en brak zo door. “Hij is heel populair, op trouwfeesten zingt iedereen mee. We kennen hem ook van YouTube en Instagram, maar live hebben we hem nog nooit gezien. We kijken er geweldig naar uit, en dan nog in onze eigen stad. Het is een unieke kans”, vertellen Imane El Alami (19) en Siham Gharbi (19).

Vriendinnen Siham Gharbi en Imane El Alami kijken uit naar de komst van de Marokkaanse ster Rachid Kasmi.© Dirk Vertommen

LEES OOK. Maanrock maakt alle namen bekend voor Groot Podium: ook Admiral Freebee, #LikeMe en Niels Destadsbader

Ook een nieuwigheid is dat de Mechelse deejays van Radio Botanique alleen nog de eerste en laatste avond van Parkpop op het podium staan. Ze maken met plezier plek voor ander lokaal talent. Zoals Sofie Michiels alias DJ Safiem die na haar studies in Mechelen bleef plakken. “Het was een droom op Maanrock te mogen staan. Vorig jaar is dat gelukt op het Feestpodium. Ik ben ontzettend blij dat ik nu ook Parkpop mag doen. Ik kan niet wachten om met mijn energetische en vooral guilty pleasure set iedereen te laten dansen”, legt Sofie uit.

“We vinden dit een hele eer”

Ook een icoon onder de sterren der Maneblussers staat na lange tijd nog eens op het podium van de Kruidtuin: Frituur Paula, de bekendste coverband van de stad die zijn 35ste verjaardag viert, sluit de Parkpop-zomer af op donderdag 17 augustus. “We vinden dat een hele eer, we zijn er heel blij mee. Dat we werden gevraagd en niet moesten bedelen, maakt het natuurlijk extra leuk”, zegt Bart Verwaetermeulen. Dat het om een bijzondere verjaardag gaat, moet er vanaf spatten.

Staan nog op de affiche: Bikzit Park (6 juli), The Great Belgian Songbook (20 juli), Funeral Dress (27 juli), Calacas presenteert Gnawa Black Koyo (3 augustus) en Berre (10 augustus). “We brengen dus een diverse mix van muziekgenres. Op die manier zullen de artiesten, deejays én het publiek iedere keer anders zijn”, vertelt feestenvoorzitter Kristof Calvo.

LEES OOK:

We Are Open Air van Axel Haube is nieuwste aanwinst op Mechelse festivalkalender: “Blij dat we dit kunnen realiseren”

Tweede editie van festival De Koer pakt uit met lokaal talent en internationale namen

www.dezomerisvanmechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen