Op de nieuwe babbelbank, op maat gemaakt door de leerlingen lassen en constructie van Sint-Clara, is plaats voor twintig ‘babbelaars’.© @Blockxphotography

Sint-Claraleerlingen maken grote babbelbank voor asielzoekers: “Om even te ontsnappen aan hun kamergenoten”

ARENDONK -

De studenten lassen en constructie van het Sint-Claracollege in Arendonk hebben voor hun eindproef een speciale ronde zitbank gemaakt voor hun nieuwe dorpsgenoten in het asielcentrum: een reusachtige ‘babbelbank’ waar twintig mensen tegelijk kunnen opzitten en met elkaar babbelen.

Eddy Meulemans

Behalve een grote babbelbank maakten de zesdejaars van Sint-Clara ook twee picknicksets. Vrijdag werd het nieuwe meubilair plechtig ingehuldigd op het binnenplein van het asielcentrum aan de Grens in Arendonk. Het gaat om een investering 5.102 euro, volledig gefinancierd door Rotaryclub Arendonk.

“In het asielcentrum in Arendonk verblijven momenteel 450 kandidaat-vluchtelingen. Af en toe zorgt dat voor drukte en spanningen”, zegt Karolien Thijs van zakkenexpert Louis Blockx nv en woordvoerster van Rotaryclub Arendonk. “Met deze babbelbank creëer je een extra buitenruimte, waar de bewoners vrij kunnen ontspannen, ontstressen en ontsnappen aan hun kamergenoten. Ze kunnen er ook vergaderen of elkaar gewoon ontmoeten. De picknicksets zijn ideaal om buiten te eten met het gezin of met andere bewoners.”

Rondrit voor motards en oldtimers

Voor de financiering van ‘Buitenruimte’, want zo heet het project, organiseerde de Arendonkse serviceclub de voorbije maanden enkele sponsoractiviteiten, waaronder een champagneverkoop in november en de 5de editie van Motary, een populaire rondrit voor motards, oldtimers en alltimers doorheen de landelijke Kempen. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners