Twee extra verdiepingen in een kleurrijk jasje op het Theaterplein.© rr

Streetart op Sleep Inn aan Theaterplein vestigt aandacht op woningnood: “We zijn allemaal op zoek naar een goed nest, maar de plaats is beperkt”

Antwerpen -

Het gebouw op de hoek van het Theaterplein en de Oudevaartplaats heeft twee opvallende extra verdiepingen met felle streetart als eyecatcher. Op deze manier hoopt bouwbedrijf BuildUp mensen bewust te maken van alternatieve duurzame bouwoplossingen voor het woningtekort. “We staan voor een noodzakelijke bouwshift: het moet anders, sneller, duurzamer”, zegt Hélène de Troostembergh, CEO van BuildUp.

Belén Knoop

Verblijfsaccommodatie Sleep Inn op het Theaterplein in Antwerpen breidt uit in de hoogte. Twee extra verdiepingen werden bijgebouwd door gebruik te maken van een staalframeopbouw. “Een opbouw in staalframe is een manier om heel snel en efficiënt verticaal te bouwen, zonder dat er open ruimte moet verdwijnen”, zegt Hélène de Troostembergh. “Het is bovendien een circulaire manier van bouwen, we kunnen de stalen constructie volledig hergebruiken. Zo hopen we de woningnood op te lossen en onze steden toch leefbaar te houden.”

Om het project in de kijker te zetten, leefde grafisch designer Davi Giolo zich uit met streetart op de stalen constructie waar vogels centraal staan. “Zijn ontwerp slaat de brug tussen de uitdaging in de natuur waar dieren ook steeds naar een nieuwe habitat op zoek zijn enerzijds en de demografische uitdagingen waar een stad zoals Antwerpen voorstaat anderzijds”, licht Troostembergh toe. “De Engelse uitdrukking #manybirdsfewnests’ verwijst naar meer vraag dan aanbod, een mooie vergelijking met de woonsituatie in België. We zijn allemaal op zoek naar een goed en kwalitatief ‘nest’ maar de plaats is beperkt en daarop biedt staalframeopbouw een duurzaam antwoord.”

Streetart ontworpen door grafisch designer Davi Giolo geeft extra kleur aan het Theaterplein.© rr

Zaakvoerder van Sleep Inn Jeff Van Damme is zeer tevreden met de uitbreiding. “Als bouwheer en verhuurder van de Airbnb-accommodaties in ons pand, is de snelheid voor de bouw een cruciale factor geweest. We zijn trots dat we met ons project kunnen bijdragen aan een duurzame stadsontwikkeling. Plus, onze gasten zullen van een adembenemend uitzicht over de stad kunnen genieten, een extra belevingsfactor die een grote rol speelt bij onze uitbating!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners