De Zonnewijzer krijgt er vanaf september een nieuwe klas bij.© Google maps

Leefschool De Zonnewijzer biedt eerste jaar secundair onderwijs aan: “Oplossing voor plaatsgebrek in B-stroom”

Kieldrecht/Temse -

Vanaf 1 september wordt een eerste jaar secundair ingericht in leefschool De Zonnewijzer. Het is een project van scholengroep 17 Waasland in samenwerking met Terra, een middelbare school in Temse.

Dieter Verschooren

Onder de naam Wereldwijzer zal vanaf 1 september een eerste jaar B-stroom worden aangeboden in Kieldrecht. Daarmee wil de secundaire school uit Temse Terra een antwoord bieden op het plaatsgebrek in de eerste graad secundair onderwijs voor de B-stroom. Wereldwijzer wordt voorlopig een kleine klas van zo’n acht tot twaalf leerlingen en wordt ondergebracht in het gebouw van leefschool De Zonnewijzer.

“Sinds vorig jaar al hebben veel Wase scholen lange wachtlijsten om leerlingen in de B-stroom een klas aan te bieden”, zegt directeur van Terra Geert Van Kerckhove. “We zijn op zoek gegaan naar een geschikte locatie waar we plaats konden maken om deze nieuwe klas in te richten. Die plaats hebben we gevonden in Kieldrecht, waar vandaag nog geen secundair onderwijs wordt aangeboden.”

Ook A-stroom in de toekomst

Er staan nu vacatures open om leerkrachten aan te werven, maar Wereldwijzer wil nog klein beginnen. “Hopelijk kunnen we naar het schooljaar 2024-2025 toe uitbreiden naar een tweede jaar en wie weet zelfs ook naar een klas in de A-stroom. Al zullen we ons wel blijven beperken tot de eerste graad. Nadien is het de bedoeling dat de leerlingen doorstromen naar andere scholen in Beveren of Sint-Niklaas”, besluit Van Kerckhove.

Een afspraak maken voor een inschrijving kan vanaf 12 juni via de website go-terra.be of op het schoolfeest van Leefschool de Zonnewijzer in Kieldrecht op 24 juni vanaf 13 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners