Gouden, diamanten en briljanten koppels.© gemeente kalmthout

Gemeente Kalmthout viert haar huwelijksjubilarissen

Kalmthout -

Koppels die dit jaar in de periode van januari tot juli hun gouden, diamanten en briljanten huwelijken vierden werden uitgenodigd in het Strijboshof. 35 koppels schoven donderdag 25 mei de benen onder tafel voor een lunch.

In 2023 zijn er in Kalmthout 126 koppels die hun jubileum vieren. Een absoluut record. Eén koppel is 70 jaar getrouwd, 11 koppels vieren 65 jaar huwelijk, 35 koppels zijn 60 jaar getrouwd en 79 koppels vieren 50 jaar huwelijk. 

Vier van de aanwezige koppels vierden net op 25 mei hun huwelijksverjaardag. Leo Mathyssen en Magda van den Berg: “We trouwden 50 jaar geleden hier in Kalmthout. Nu we al even met pensioen zijn, is er veel tijd om samen dingen te doen. Maar we laten elkaar ook vrij. Da’s belangrijk in een huwelijk; elkaar ruimte geven om je eigen ding te doen.”

Marinus Rebeck en Christiane Winkelmans: “We trouwden in Ekeren, nu 60 jaar geleden. We kregen toen de goede raad: een huwelijk is als zeezand… Als je het te hard wil vastpakken, glijdt het weg. Elkaar vertrouwen en dingen gunnen, dat is belangrijk.”

Alexander Rutsaert en Agnes Loef: “We wonen sinds 2008 in Kalmthout maar trouwden in Ekeren, nu 50 jaar geleden. Ons recept voor een lang en goed huwelijk? Geduld hebben met mekaar en regelmatig wat water bij de wijn doen.”

Julien Knockaert en Noëlla Ongenae: “We trouwden in Kalmthout en vieren vandaag onze 50ste huwelijksverjaardag. Ik woon trouwens al heel mijn leven in hetzelfde huis. Ons recept? Geven en nemen, da’s de sleutel.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners