De stad maakt een budget vrij van 450.000 euro om asfalt te vernieuwen.© BELGAIMAGE

Stad laat in twaalf versleten straten nieuwe asfaltlaag aanleggen

Mechelen, Heffen, Leest -

De stad Mechelen trekt 450.000 euro uit om in twaalf versleten straten een nieuwe laag asfalt aan te leggen. Vijf daarvan liggen in Mechelen-Zuid, twee in het centrum, in de wijk Nekkerspoel en in Heffen. Ook voor een straat in Leest is er budget.

Sven Van Haezendonck

De Coxiestraat in de stationsbuurt is volgende week als een van de eerste aan de beurt. “Hier halen we ook de onderlaag van kasseien weg en steken wij een nieuwe fundering. Zo kunnen bussen van De Lijn er in de toekomst doorrijden zonder schokken en putten”, zegt Patrick Princen, schepen van Openbare Werken (Vld-Groen-m+).

LEES OOK. Met asfaltering rotonde en vernieuwing Coxiestraat gaan werken stationsbuurt laatste fase in

In juni laat de stad minstens vier straten onder handen nemen door een aannemer. De rest is voor het najaar in de periode september-oktober. In Mechelen-Zuid staan vijf straten op het programma: de Belgrade-, Dijk- en de Lange Hofstraat, Geerdegem-Schonenberg tussen de Hombeeksesteenweg en de Wijngaardstraat. Daar wordt ook de Stuivenbergvaart aangepakt. In de wijk Nekkerspoel gaat het om de Dalenborch- en de Pasmolenstraat.

Waar in de dorpen?

In Heffen mogen de bewoners van de Hooiendonkstraat en de Kouterweg zich verheugen over de vernieuwing van het asfalt en in Leest die van de Vinkstraat. De straat Dijle in de binnenstad komt ten vroegste in de zomer van 2024 aan de beurt. Eerst moet de Adegemstraat volledig vernieuwd zijn.

“Met nieuw asfalt kunnen we een straat die versleten is een nieuwe aanblik geven en het comfort en de veiligheid verhogen. We doen dit alleen als de straat met een nieuwe bovenlaag weer heel wat jaren meekan en de inrichting van de straat nog voldoet aan de huidige wensen”, legt schepen Princen uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen