Schepen van Sport Pascal Buytaert en Marc Van Britsom, voorzitter van Herleving Sint-Pauwels.© IF

Gemeente wil sneller duurzame ledverlichting op sportterreinen: “Zo worden hoge energiefacturen ingetoomd”

Sint-Gillis-Waas -

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas heeft een subsidiereglement klaar dat sportclubs met een jeugdopleiding moet stimuleren om te investeren in duurzame ledverlichting. De gemeente draagt zo tachtig procent van de kosten bij.

Yannick Joos

“We willen sportclubs met een jeugdopleiding stimuleren om oude energieverslindende verlichtingsinstallaties te vervangen door duurzame ledverlichting”, zegt schepen van Sport Pascal Buytaert (CD&V). “Er zijn nog heel wat sportterreinen in onze gemeente die nog geen ledverlichting hebben. Elke sportclub uit Sint-Gillis-Waas met een jeugdopleiding kan een subsidieaanvraag indienen als ze wil investeren in ledverlichting van de buitenterreinen. De gemeente draagt tachtig procent van de kosten bij. De maximale bijdrage bedraagt 20.000 euro. Sportclubs kunnen slechts een keer om de vijf jaar de subsidie verkrijgen.”

“Ook onze voetbalclubs hebben te kampen met hoge energiefacturen”, voegt CD&V-raadslid Marc Van Britsom, die ook voorzitter van Herleving Sint-Pauwels is, eraan toe. “Het reglement zorgt ervoor dat we sneller dan gepland kunnen overschakelen naar duurzame ledverlichting om onze terreinen tijdens trainingen te verlichten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners