Edegemse verhalen staan te lezen in ‘(Voorheen) Vrij Edegem’.© RR

Knstwrk lanceert krant in aanloop naar nieuw kunstproject in Fort 5 van Edegem

Edegem -

Knstwrk heeft in juni een nieuw kunstproject lopen in het Edegemse Fort 5. Om de groepstentoonstelling van zeven Antwerpse kunstenaars aan te kondigen, liet het een krant maken door Collectief Troebel Neyntje.

Filip Spoelders

Met de expo (Voorheen) Vrij Edegem zet Knstwrk een volgende stap om de site voor hedendaags beeldende kunst in de zuidrand van Antwerpen te worden. Dit keer zullen er in het binnenfort van Edegem niet alleen beeldende kunstwerken worden getoond, ook zal er in het kader van 850 jaar Edegem eenmalig een krant worden voorgesteld.

Het werk van de overleden Tone Pauwels.© RR

“Deze krant viert 850 jaar Edegem met verhalen in, door en over onze gemeente, met lokale helden zoals Marc Ruyters en minder lokale helden zoals Fred Bervoets, Dennis Tyfus, Carla Van Campenhout, Gummbah, Stefan Wouters, Bedrich Eisenhoet, Jordi Geirlant, Flexboj & L.A, en Jeroen Los”, zegt Wilfried Breugelmans van Knstwrk.

De werken in de tentoonstelling werden gemaakt door Werner de Vos, kunstenaarscollectief De Klup, Joost Pauwaert, Tomas Beaujean, Robby Blondbaard, Victoria Parvanova en Idris Sevenans. “Deze tentoonstelling bestaat grotendeels uit nieuw gemaakte werken naar aanleiding van 850 jaar Edegem. Er zal ook een werk zijn van de twee jaar geleden overleden Tone Pauwels. Hij functioneerde als oudgediende bij het Collectief Troebel Neyntje.”

Een werk rond 850 jaar Edegem van Joost Pauwaert.© RR

De expo (Voorheen) Vrij Edegem opent op zaterdag 3 juni om 16 uur met de voorstelling van de krant. Nadien is de tentoonstelling in het Fort 5 tot 18 juni te bezichtigen op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem