Verlengd Pinksterweekend brengt avondspits al vroeg op gang: “Drukte situeert zich vooral in Antwerpen en het oosten van het land”

Wie straks nog de baan op moet, houdt maar beter rekening met lange files. De start van het verlengde weekend laat zich namelijk voelen in het verkeer. “De avondspits is vanmiddag eigenlijk al ingezet”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Gilles Liesenborghs

De ochtendspits was nochtans rustig, maar sinds 11 uur deze voormiddag is het uitzonderlijk druk op onze Vlaamse snelwegen. Rond 14 uur stond er al bijna 150 kilometer file. “Dit is klassiek op de vooravond van een verlengd weekend, zeker als er mooi weer is aangekondigd”, verklaart Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum de drukte.

LEES OOK. Wegenwerken tijdens Hemelvaartsweekend: “Rond Antwerpen nog druk, maar het ergste is voorbij voor rest van Vlaanderen”

“Op vrijdag is het sowieso al een drukkere avondspits dan op andere dagen. Bovendien begint de spits ook vroeger op vrijdag. Dan steekt de drukte vanaf de middag eigenlijk al de kop op en blijft dan de hele namiddag crescendo gaan. Dat is nu nog wat meer uitgesproken dan anders”, aldus Bruyninckx.

Ongeval E314

“De drukte situeert zich momenteel vooral rond Antwerpen en ook in het oosten van het land. Dat laatste heeft te maken met een ongeval op de E314 in Maasmechelen. Rond 13 uur werd de snelweg daar volledig afgesloten. Daar zitten we met een file tot helemaal aan de landsgrens.”

Naar de kust valt het verkeer voorlopig nog mee, zegt Bruyninkx. “Op dit moment bolt het vlot naar de zee. Vermoedelijk zal straks het verkeer in Oost- en West-Vlaanderen nog wel toenemen. Dus als je naar de kust wil vertrekken, doe je dat best zo snel mogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER