© RTV

Politie vindt zware wapens en granaat bij inval in woning in Putte: vrouw (52) aangehouden

Putte -

Bij een huiszoeking in een woning in Putte heeft de federale gerechtelijke politie (FGP) donderdagochtend verschillende zware wapens aangetroffen. Er werd ook werkkledij van de Antwerpse haven gevonden. De 52-jarige bewoonster van het huis is aangehouden.

Theo Derkinderen, Kristof Van Rompaey

LEES OOK. Grote partij cocaïne gevonden in kippenstal: Puttenaar wordt tijdlang gegijzeld, ook gewapend commando onderschept

De huiszoeking gebeurde in een groter gerechtelijk onderzoek rond een grootschalige handel in cocaïne. In augustus 2022 werden op een veld in Putte ruim honderd blokken van een kilogram cocaïne gevonden. Anderhalve maand later deed een 29-jarige man dan weer aangifte van een gewelddadige ontvoering en gijzeling. Hij verklaarde dat hij werd meegenomen in de koffer van een auto en enkele uren werd vastgehouden, maar uiteindelijk toch kon ontsnappen. De weide waar de drugs werden gevonden was eigendom van de man en zijn ouders.

In februari pakte de politie verschillende mannen op in het onderzoek. Een van de verdachten leek op zijn beurt ook aan een gewelddadige ontvoering te zijn ontsnapt. Bij een banale controle in de Mijlstraat in Duffel controleerde de politie een bestelwagen en vond een sporttas met een Kalasjnikov en munitie en materiaal om iemand te waterboarden. De inzittenden van de bestelwagen werden eveneens aangehouden.

Actieve granaat

De speurders bleven verder werken in de zaak en voerden donderdag een huiszoeking uit in een woning op de Astridlaan in Putte. “Op dat adres zijn zware vuurwapens, verschillende laders van vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid patronen van diverse kalibers en een actieve granaat aangetroffen”, laat het Antwerpse parket weten. “Daarnaast is er ook werkkledij van de Antwerpse haven aangetroffen. Mogelijk was het adres van de huiszoeking een opslagplaats voor de criminele organisatie.”

De speurders zetten hun onderzoek volop verder en proberen uit te vissen waarvoor de wapens en kledij gebruikt werden of zouden kunnen worden gebruikt. De 52-jarige vrouw is door de onderzoeksrechter aangehouden en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. (tdk, kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen