De nieuwe zonnepanelen worden volgende maand al op het dak van het zwembad gelegd: “Ideaal, zo vlak voor de zomer”, zegt het gemeentebestuur.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gemeente plaatst 344 zonnepanelen op dak van zwembad, andere gebouwen volgen nog

ARENDONK -

Nadat het dak van het zwembad in Arendonk vorig jaar helemaal is gerenoveerd, gaat het gemeentebestuur er nu nog een tapijt van zonnepanelen bovenop leggen. De werken starten begin juni. Zo kunnen de panelen in de komende zomerperiode, wanneer de zon normaal het felst en het langst schijnt, al volop renderen.

Eddy Meulemans

Welgeteld 344 zonnepanelen komen er op het vernieuwde dak van het zwembad in Arendonk. “Het is onze vaste ambitie om de gemeentelijke gebouwen systematisch duurzamer te maken”, zeggen schepen van Duurzaamheid Kenny Viskens (N-VA) en sportschepen An Hermans (N-VA). “Het zwembad komt als eerste aan de beurt. Later volgen onder meer nog de kunstacademie in de Wampenberg, de gemeentelijke werkplaats in de Brandstraat en het woonzorgcentrum op de Vrijheid. Ook de schoolgebouwen van Voorheide en Sint-Jan krijgen nog extra zonnepanelen.”

Goede voorbeeld

“Met deze investering willen we als gemeente zelf het goede voorbeeld geven en zo onze inwoners aanmoedigen om ook hun eigen woning te verduurzamen”, zeggen de schepenen Viskens en Hermans. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners