Yves Cloots organiseert een geel-rood feestweekend in Manhay.© Dirk Vertommen

Galawedstrijd met oud-KV-spelers hoogtepunt van Waals feestweekend

Mechelen, Manhay -

Terwijl de profs van KV Mechelen ergens onder de zuiderse zon nog genieten van hun vakantie, vindt in het Waalse dorpje Manhay voor het tweede jaar op rij een heus geel-rood weekend plaats. Een vriendschappelijke wedstrijd tussen het plaatselijke team en een ploeg met een resem oud-KV Mechelenspelers moet het hoogtepunt van de pinksterfeesten in Manhay worden.

Bart Devaere

Het idee om de jaarlijkse festiviteiten in het Luxemburgse Manhay een geel-rood tintje te geven kwam van Yves Cloots, vroeger assistent-coach onder Peter Maes en nadien hr-manager op KV Mechelen, die in Manhay sinds enkele jaren hotel Les Sources uitbaat. Onder impuls van Peter Verheyden, de bezieler van de KV-veteranen en ex-sportief directeur Tom Caluwé werd een team verzameld dat de voetbalploeg van Manhay partij zou geven.

Dat gebeurt ook dit weekend opnieuw, op zaterdag 27 mei om 16.30u op het terrein van de voetbalclub van Manhay. De wedstrijd siert de affiche van een feestweekend met op zaterdag en zondag een jeugdtornooi, een barbecue, een kermisbal en nog vele randactiviteiten voor de plaatselijke bevolking.

Brouwerij La Chouffe

“Voor de KV-garde heb ik gedurende die dagen twee uitstapjes gepland”, legt organisator Yves Cloots uit. “Zondag staat een rit door de bossen met enkele legervoertuigen op het programma en nadien bezoeken we de brouwerij van La Chouffe.”

“Ik hoop op een herhaling van de editie van vorig jaar. Met een opkomst van meer dan zevenhonderd toeschouwers voor de match alleen al was het evenement een schot in de roos. Ook nu komt er veel volk over van Mechelen. Ze gaan niet teleurgesteld worden, want het duo Verheyden-Caluwé heeft voor een mooie delegatie gezorgd.”

© Dirk Vertommen

“De technische staf bestaat uit Johan Boskamp, Peter Maes en Piet Den Boer, met aan hun zijde nog huidig keeperstrainer Stef Pauwels, Gunther Van Handenhoven, Sven Swinnen en Philippe Van de Walle”, vertelt Yves Cloots. “Tussen de lijnen krijgen we met Rossini, Cordaro, Pacovski, Peeters, Cornet, Verlinden, Ogunjimi en Peytier veel geel-rood bloed te bewonderen. Dit alles onder het goedkeurend toezicht van CEO Frank Lagast, die net als vorig jaar weer present tekent. De zon zal van de partij zijn en voor de sfeer zorgen ook dit jaar weer de KV-supporters. Er is zelfs een groep die met een bus naar Manhay afzakt.”

MEER OVER KV Mechelen