© RTV

4 maanden eenrichtingsverkeer op Molderdijk vanaf 7 juni

Mol -

Op de Molderdijk in Mol geldt vanaf woensdag 7 juni eenrichtingsverkeer tussen de Markt en de Zuiderring voor een periode van vier maanden. De verkeersmaatregel wordt ingevoerd voor het vernieuwen van de waterleiding en de hoogspanning en werken voor Fiberklaar. Tijdens het bouwverlof is er wel tweerichtingsverkeer op de invalsweg.

De Molderdijk is de drukke invalsweg tussen de Zuiderring (N71) en het centrum van Mol. Vanaf woensdag 7 juni voeren Pidpa, Fluvius en Fiberklaar er werkzaamheden uit. Zo worden zowel de waterleiding als de hoogspanning vernieuwd. Daarnaast legt Fiberklaar er glasvezel aan. De werkzaamheden worden gecombineerd om te vermijden dat er binnen enkele jaren opnieuw ingrijpende nutswerken moeten plaatsvinden op dezelfde locatie.

Om de werkzaamheden in veilige omstandigheden te kunnen uitvoeren en de bereikbaarheid van de winkels zo goed mogelijk te garanderen, voert de gemeente Mol eenrichtingsverkeer in. Het verkeer loopt vanaf De Markt naar de Zuiderring, zodat de ontsluiting van Mol-centrum blijft behouden.

Verkeer uit de richting van Balen bereikt Mol-centrum via de Zuiderring met de Borgerhoutsendijk of Toemaathoek als invalsweg. Klanten die de winkelparkings verlaten, moeten eveneens het eenrichtingsverkeer respecteren en de Zuiderring gebruiken.

De handelaars op de Molderdijk blijven bereikbaar tijdens het eenrichtingsverkeer.© rr

Voor fietsers en voetgangers blijven beide richtingen op de Molderdijk mogelijk. Fietsers die niet naar of van de winkels op de Molderdijk rijden, kunnen wel de fietsomleiding via de Hofstraat gebruiken. Ook mogen autos de Hofstraat niet gebruiken om vanuit Mol-centrum naar de Molderdijk te rijden. De aansluiting van de Vogelzangstraat met de Molderdijk wordt daarom tijdens de werken ook fysiek afgesloten.

De werken nemen normaal gezien een viertal maanden in beslag tot eind september. Tijdens de drie weken van het bouwverlof dat loopt van 7 juli tot en met 1 augustus, is er wel tweerichtingsverkeer mogelijk op de Molderdijk. (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen