Agnes Robberecht toont 38 kunstwerken in de bibliotheek van Bornem.© Lies De Boeck

Bornemse kunstenares toont aquarellen in de bibliotheek

Bornem -

De Bornemse Agnes Robberecht (67) toont 38 aquarellen in de bibliotheek van Bornem. Binnen het project Kunst in de bib krijgt Agnes de eer om haar kunstwerken te tonen. “Ik ben zelf soms nog verwonderd van het resultaat”, zegt Agnes.

Lies De Boeck

Agnes Robberecht uit Bornem toont met veel trots haar beste werken in de bibliotheek. Jarenlang was ze aan de slag als zelfstandige bakker. Het was in de bakkerij waar ze het eerst haar creativiteit kwijt kon. “Ik zorgde er steeds voor dat de etalage er orgineel uit zag. Elk seizoen probeerde ik zo leuk mogelijk in te kleden.”

Na haar pensioen ging Agnes op zoek naar een nieuwe hobby. “Ik ben eerst gestart met acriel, maar ik wou iets meer uitdagender en nog mooiere werken maken. Toen ik in bibliotheek een workshop aquarellen volgde, wist ik meteen dat ik hiermee verder zou gaan.”

“Ik maak vaak werken samen met vrienden. Dan zetten we ons buiten tussen de natuur en gaan we aan de slag met onze werken. Klaprozen heb ik al veel geschilderd, dat vind ik zo een dankbare en mooie bloem.”

© Lies De Boeck

63 werken

Ondertussen heeft Agnes zo’n 63 werken thuis. “Af en toe is iemand zo enthousiast over mijn werk dat ik het wel eens durf meegeven. Soms vraag ik er een klein centje voor om mijn materialen te kunnen betalen, maar de meeste werken hou ik gewoon zelf bij. Het draait in de eerste plaats rond plezier bij mij.”

Sinds 2014 is Agnes aan de slag als kunstenares. Voor haar is het maken van aquarellen echt genieten. “Vanaf je weet hoe je het papier, water en verf moet beheren, kan je echt mooie werken maken. Ik schrik soms zelf nog van het resultaat. Je moet het natuurlijk wel aanleren, maar ik heb veel lessen gevolgd waardoor ik nu al heel wat technieken onder de knie heb.”

Dankzij het project Kunst in de bib geeft de Bib van Bornem de kans aan lokale kunstenaars om hun werken te tonen. De planning staat voorlopig al vol tot en met januari 2024. Je kan Agnes haar werken nog bekijken tot en met 17 juni in de bibliotheek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners