Het nieuwe sportpaviljoen in het Sportkringpark komt pal tussen de voetbalvelden.© IF

Nieuw sportpaviljoen in Sportkringpark biedt clubs duurzame accommodatie: “Kleedkamers, sanitair en cafetaria met panoramisch uitzicht”

Sint-Niklaas -

Met een eerste simulatiebeeld krijgen de plannen voor de bouw van het nieuwe sportpaviljoen in het Sportkringpark stilaan vorm. Er worden kleedkamers en sanitaire infrastructuur ingericht voor de sportverenigingen en vanuit de kantine op de eerste verdieping kijken sportievelingen aan beide kanten uit op de nieuwe sportsite. Het kostenplaatje voor het gebouw bedraagt zo’n 3,3 miljoen euro.

Yannick Joos

Het paviljoen op de oude Puyenbeke-site moet het epicentrum worden van het nieuwe Sportkringpark in Sint-Niklaas en wordt tussen de voetbalvelden gebouwd. “De sportverenigingen zullen er kunnen genieten van een gloednieuwe infrastructuur met onder meer negen kleedkamers, sanitaire voorzieningen en vier opbergruimtes, waaronder een technische ruimte”, zegt schepen van Sport Peter Buysrogge (N-VA).

“Zowel de voetbalploegen, de baseballclub als de BMX-club kunnen er complementair gebruik maken van de hele site. Op de eerste verdieping komt de cafetaria van zo’n 450 vierkante meter met bijhorende terrassen, die een mooi uitzicht bieden over het nieuwe Sportkringpark.”

In totaal zou het nieuwe complex zo’n 3,3 miljoen euro kosten, al benadrukt schepen Buysrogge dat er in het budget extra opties zijn opgenomen die mogelijk niet zullen worden uitgevoerd. “We zijn als stad vrij om bepaalde opties al dan niet uit te voeren, waardoor we tegelijk zorgen voor een marge op het budget.”

Multifunctionele cafetaria

Voor de uitbating van de cafetaria is het stadsbestuur in gesprek met voetbalclub FC Sint-Niklaas. Oppositiepartijen Vooruit en CD&V geven aan dat de kantine op een polyvalente en multifunctionele manier moet worden ingevuld. “Een gebouw met dit allure en een grote cafetaria met panoramisch uitzicht moet bruikbaar zijn voor vele verenigingen”, aldus CD&V-fractieleider Jos De Meyer.

Ook Ilse Bats en Steve Vonck (Vooruit) pleiten ervoor om de ruimte ook te laten gebruiken door andere verenigingen die kampen met plaatsgebrek. “Niemand is erbij gebaat dat de cafetaria op bepaalde momenten leegstaat”, aldus sportschepen Buysrogge. “In samenspraak met de voetbalclub gaan we voor een correcte invulling van de nieuwe infrastructuur.”

Vrijdagavond worden de plannen voorgelegd op de gemeenteraad, nadien kan de procedure in gang worden gezet. Het stadsbestuur wil eind dit jaar nog starten met de werken om die vervolgens in 2024 te kunnen afronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners