Zaal Spellenburg is een van de drie gemeenschapshuizen die kan rekenen op de subsidie.© rr

Drie Molse gemeenschapshuizen kunnen rekenen op infrastructuursubsidie

Mol -

Het gemeentebestuur van Mol verdeelt 200.285 euro infrastructuursubsidie onder drie gemeenschapshuizen. Het gaat om Spellenburg in Heidehuizen, Hof van ’t Rauw in Rauw en Roeskensberch in Mol-centrum dat momenteel in aanbouw is.

Dekenaat Zuiderkempen afdeling Spellenburg, Rauw Leeft vzw en Berg Op vzw dienden een subsidieaanvraag in voor het infrastructuurfonds gemeenschapshuizen. Met het toekennen van deze subsidies erkent het gemeentebestuur het belang van een gemeenschapshuis voor het lokale dorpsleven in ieder gehucht en het centrum van de gemeente.

De infrastructuursubsidie voor grote infrastructuurprojecten voor gemeenschapshuizen bedraagt 50% van de kostprijs van de investering, met een maximum van 100.000 euro per legislatuur en per gehucht.

Voor Zaal Spellenburg in Heidehuizen omvat de subsidie 35.000 euro. Het Dekenaat Zuiderkempen afdeling Spellenburg wil de zaal in de Hazenstraat energiezuiniger maken. De werken worden geraamd op 70.000 euro en omvatten onder meer het vervangen van een plat dak met lichtkoepels door een licht hellend dak met extra dakisolatie.

Voor Hof van ’t Rauw gaat het om een subsidie van 65.285,48 euro. Rauw Leeft vzw wil de kleine zaal uitbreiden met een extra bergruimte. De investeringen passen in het meerjarenplan van de vzw. De geplande investeringen voor 2023 worden geraamd op 136.000 euro en omvatten onder meer de uitbreiding van de kleine zaal, het vernieuwen van de keukentoestellen en de installatie van ledverlichting en energiezuinige verwarming.

Het nieuwe sociocultureel ontmoetingscentrum Roeskensberch kan rekenen op een subsidie van 100.000 euro. Het ontmoetingscentrum is momenteel in aanbod. Berg Op vzw investeert in de aankoop van de grond en de volledige nieuwbouw van vergader- en ontmoetingsinfrastructuur.

Gemeenschapshuizen die beroep willen doen op het infrastructuurfonds, dienen een aanvraagdossier in bij het schepencollege van burgemeester en schepenen. Om een subsidie te bekomen voor 2024 moet het dossier voor 1 oktober 2023 worden ingediend. (mto)

www.gemeentemol.be/infrastructuurfondsgemeenschapshuizen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners