De raketinslag zorgde voor een hevige brand in het gebouw.© via REUTERS

Russische raket raakt ziekenhuis in Dnipro: minstens één dode en vijftiental gewonden

In Dnipro, een stad in het oosten van Oekraïne, is vrijdag een Russische raket ingeslagen op een ziekenhuis. Dat heeft de Oekraïense president Zelensky bevestigd. Volgens de eerste berichten is er sprake van één dode en vijftien gewonden.

gli

Volgens Zelensky zijn de autoriteiten nog volop bezig met reddingsacties bij het ziekenhuis. Verschillende mensen zouden zich nog in het gebouw bevinden. “Russische terroristen bevestigen nogmaals hun status van strijders tegen alles wat humaan en eerlijk is”, schreef de Oekraïense president op Telegram. Hij sprak ook zijn medeleven uit aan de slachtoffers.

LEES OOK. Met aanvallen in Rusland zoekt Oekraïne de limiet op: “Makkelijker om de Oekraïense zaak te bepleiten als Kyiv de spelregels volgt”

Ook de lokale gouverneur Serhiy Lysak bevestigde op Telegram dat de stad is getroffen door verschillende luchtaanvallen. Naast het ziekenhuis werden ook een tankstation en een loods van een transportbedrijf getroffen door raketten of drones.

Oekraïense autoriteiten zeiden eerder dat hun luchtafweersysteem ’s nachts 10 raketten en 25 drones hadden neergehaald. Er werden ook inslagen gemeld in de regio’s Charkiv en Dnipropetrovsk.

LEES OOK. 29 van 30 Russische kruisraketten neergehaald bij “ongekend krachtige” aanval op Kyiv, zeker één dode in Odessa

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER