Het Koetshuis in Halle-Zoersel.© rr

Twee kandidaten om Koetshuis in park Hallehof uit te baten

Halle-Zoersel -

De gemeente Zoersel is al even op zoek naar een nieuwe uitbater voor het Koetshuis in het park Hallehof. In januari was er een kijkdag voor geïnteresseerden. Blijkbaar dienden twee geïnteresseerden een dossier in. De gemeente moet de knoop nog doorhakken.

Vroeger was het Koetshuis in het gemeentelijk park een populaire ruimte die verhuurd werd aan bedrijven en verenigingen, en die werd gebruikt voor privéfeesten. Nu staat het al een hele tijd leeg. Daar wil de gemeente verandering in brengen.

Het gemeentebestuur ging daarom op zoek naar een (private) partner om de uitbating op zich te nemen door middel van een erfpacht voor dertig jaar. Eerder paste de gemeente dat recept al toe op het kasteel. Dat wil zeggen dat de toekomstige uitbater het gebouw zal beheren en zelf instaat voor alle kosten en verdiensten die bij de uitbating horen.

Tom Sleeuwaert (Heerlijk Zoersel) polste op de jongste gemeenteraad wat de oproep had opgeleverd. Op 19 januari organiseerde de gemeente er een kijkdag. “Twee kandidaten hebben een dossier ingediend”, zegt schepen Danny Van de Velde (N-VA). “We hebben deze mensen ook gehoord intussen. De keuze moet nog gemaakt worden. De heropening hangt samen met die keuze, want de ene zal meer aanpassingen moeten doen aan het gebouw dan de andere.” kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners