Themabeeld.© Shutterstock

Baby in deken op achterbank gelegd: politie controleert verkeer in Berchem

Berchem -

De Antwerpse politie heeft donderdag een verkeersactie gehouden in Berchem. Daarbij werden verschillende inbreuken vastgesteld, onder meer op gordeldracht. Zo bleek een bestuurder op weg met een kleine baby… in een deken op de achterbank.

jtp

De wijkteams, het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum en de douane zetten donderdag een controlepost op de Grotesteenweg in Berchem. “Zeven personen droegen geen gordel, onder wie vijf kinderen. In één geval ging het om een kleine baby die in een deken op de achterbank was gelegd”, zegt de politie.

“In een ander geval testte een bestuurder positief op cocaïne. In zijn wagen was een kind van 6 jaar aanwezig dat geen veiligheidsgordel droeg. In de wagen werd ook een verboden wapen aangetroffen”, aldus de politie. Een buitenlandse bestuurder die positief blies, moest zijn boete van 1.270 ter plaatse betalen.

“Maar liefst vier bestuurders reden rond zonder correct rijbewijs. Tweemaal ging het om een vrachtwagen, een van hen had zijn rijbewijs verloren na een eerdere veroordeling”, zegt de politie. De vrachtwagen werd ingehouden. “Tot slot inde de douane 10.000 euro aan penale boetes. Drie personen konden hun boetes niet betalen, hun wagens werden getakeld tot ze dit wel doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners