Schepen Bart Lambrecht, Gerrit Vervoort van het OVK en korpschef Ivo Vereycken ondertekenen het charter.© JW

Gemeente ondertekent SAVE-charter

Aartselaar -

Ook Aartselaar gaat nu officieel voor meer veiligheid in het verkeer. In het gemeentehuis ondertekende het daarvoor het SAVE-charter van Ouders van Verongelukte Kinderen-SAVE vzw (OVK-SAVE).

 

SAVE staat voor Samen Actief voor VEilig Verkeer. Het OVK is een lotgenotenvereniging die families ondersteunt, die hun kind in het verkeer hebben verloren. Aartselaar had als enige van de HEKLA-zone het SAVE-charter nog niet ondertekend. Sinds een half jaar heeft het bestuur een mobiliteitsambtenaar in dienst en was de tijd rijp om dit ook te onderschrijven.

“Onze gemeente verkeersveiliger inrichten is een permanente opdracht”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA). “We hebben in het verleden al enkele belangrijke stappen ondernomen zoals het conflictvrij maken van gemeentelijke verkeerslichten, een veiligere schoolomgeving, de brede invoering van zones 30, de opening van nieuwe trage wegen en de renovatie van slechte fietspaden.”

“Maar het is een grote meerwaarde om gedurende een volledig jaar ook externe specialisten en deskundigen naar je gemeente te laten kijken en van hen goede voorbeelden te krijgen. We hopen dat we een paar concrete zaken kunnen implementeren en een goed actieplan kunnen opstellen.”

De ondertekening van het SAVE-charter van Ouders van Verongelukte Kinderen is volgens de schepen de officialisering van dit engagement. Hierbij legt het gemeentebestuur een aantal prioriteiten vast die op korte en lange termijn via een actieplan gerealiseerd moeten worden. Daarvoor werken ze nauw samen met de lokale politie en alle maatschappelijke actoren.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners