© kma

Rioleringswerken tussen Oostmalle en Wechelderzande

Oostmalle, Wechelderzande -

Tijdens de Tuindagen Heihuyzen zal er nog normaal verkeer mogelijk zijn, maar vanaf 5 juni is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk tussen Wechelderzande en Oostmalle, en dat tot begin 2024.

Kristin Matthyssen

In april startte Aquafin met rioleringswerken in de omgeving van de Herentalsebaan in Malle. De oude persleiding wordt er vervangen. De werken zullen ongeveer twaalf maanden duren.

De oude persleiding wordt er vervangen zodat er een groter debiet aan afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Malle kan worden getransporteerd.

De eerste fase van de werken start in de Spuydreef en duurt vermoedelijk drie maanden. Gedurende die periode is er vooral hinder voor het plaatselijk verkeer.

Vanaf juni verplaatsen de rioleringswerken zich vervolgens naar de Herentalsebaan, vanaf de Pater Hensstraat tot de Spuydreef. Voor het doorgaand verkeer wordt tijdens de werken op N153 een omleiding voorzien.

Het verkeer komende van Antwerpen wordt via de E34 afrit Zoersel (20) omgeleid.

Het verkeer komende uit de richting van Turnhout wordt via de E34 afrit Beerse (22) omgeleid.

Lokaal bestemmingsverkeer blijft mogelijk via Vlimmersebaan (N104).

Voor fietsers wordt steeds een doorgang, aan de overkant van de weg, langs de werfzone voorzien.

© kma

Het pompstation ‘D’Aesten’ in de Spuydreef werd onlangs gerenoveerd en kreeg zwaardere pompen om meer afvalwater te kunnen verpompen naar de zuiveringsinstallatie van Malle. Momenteel passeert hier dagelijks het afvalwater van zo’n 3000 inwoners. In de toekomst zal dit verhogen naar 4000 inwoners. De persleiding moet daarom vergroot worden in zowel de Spuydreef, als het stuk Herentalsebaan tot aan de Pater Hensstraat. In de Spuydreef wordt de wegenis ook volledig vernieuwd, in de Herentalsebaan gebeurt dit plaatselijk. Tegelijkertijd wordt ook de persleiding van het pompstation Oostmalsebaan, gelegen in Heihuizen (kant Wechelderzande) vernieuwd.

De meest actuele stand van de werken is te raadplegen via www.aquafin.be.

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners