Themabeeld.© Shutterstock

22 overtredingen tijdens verkeersactie rond afleiding achter het stuur Turnhout

De lokale politie Turnhout heeft eerder deze week deelgenomen aan de nationale controleactie Afleiding achter het stuur. Enkele seconden afgeleid zijn van de weg, kan je als autobestuurder of fietser zuur opbreken. Een ongeval is gauw gebeurd.

Op vijf plaatsen in de politiezone werden er controles gehouden op het gsm-gebruik achter het stuur van de wagen of op de fiets. De inspecteurs betrapten vijftien fietsers met hun gsm in de hand terwijl ze aan het fietsen waren.

Vijf van hen waren jonger dan 16 jaar en zullen een uitnodiging ontvangen voor de verkeersvormingsklas. Voor vier fietsers tussen 16 en 18 jaar werd een proces-verbaal opgesteld en zes fietsers kregen een onmiddellijke inning.

Daarnaast liepen ook zeven automobilisten tegen de lamp voor het niet handenvrij gebruiken van hun smartphone achter het stuur. Ook zij kregen een onmiddellijke inning van 174 euro plus administratiekosten.

Verder schreef de politie nog boetes uit voor het rijden zonder handen aan het stuur, het niet gebruiken van het kinderzitje, het negeren van het inhaalverbod in fietsstraten, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het rijden met een speedpedelec zonder nummerplaat en zonder het dragen van een valhelm. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners