In Willebroek komen buren massaal buiten tijdens Dag van de Buren.© ID/ Lieven Van Assche

Buren komen samen tijdens Dag van de Buren in Willebroek

Willebroek -

In Willebroek komen buren massaal buiten tijdens Dag van de Buren. Tijdens deze dag organiseren verschillende straten leuke activiteiten met als hoogtepunt de inhuldiging van de buurtbooster, een prachtige buurtschildering. “We hebben een nieuw record verbroken met het aantal inschrijvingen.”

LIDB

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Buren komen buren in Willebroek samen. In verschillende straten namen inwoners initiatieven om de sfeer tussen de buren op te fleuren. “In de Cardijnwijk in Tisselt vond op 14 mei al een gezellige buurtwandeling plaats, in de buurt van de Grone Laan en de Kloosterstraat komt dan weer een lokaal bandje de nodige muzikale ambiance brengen”, laat de gemeente weten.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) kan de Dag van de Buren alleen maar aanmoedigen. “Het is de kans voor buurtbewoners om elkaar echt te leren kennen, nieuwe vriendschappen te sluiten en een sterke gemeenschap op te bouwen. In Willebroek vinden we het heel belangrijk dat we goed met elkaar overweg kunnen en zijn we trots op onze inwoners die zich daar volop voor inzetten.”

Recordaantal

De oproep van de gemeente om deel te nemen aan de burendag is bij veel Willebroekenaren in de smaak gevallen. Maar liefst 58 buurten en straten zetten vrijdag 26 mei hun stoelen buiten om andere buren uit te nodigen. Elke buurt ontving een waardebon van 50 euro om lekkers uit de Wereldwinkel te kopen.

“De enorme respons op onze oproep om deel te nemen aan de Dag van de Buren toont de sterke gemeenschapszin van Willebroek. We zijn heel blij dat zoveel buurten en straten zich hebben aangemeld en goesting hebben om elkaar beter te leren kennen”, klinkt het bij schepen Mina koukas (Groen)

Willebroek sluit Dag van de Buren af met een groot hoogtepunt, een feestelijke inhuldiging van de buurtbooster. In de Captain Trippestraat zal vanaf vrijdag een muurschildering te zien zijn dat symbool staat voor de samenhorigheid van de buurt. De muurschildering kwam tot stand dankzij een project van buurtbewoners en de kunstacademie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners