© RTV

Jong muzikaal talent TMRV wint MNM-wedstrijd

Heist-op-den-Berg, Berlaar -

De jaarlijkse wedstrijd MNM Rising Star, waar nieuw muzikaal talent van eigen bodem zich mag presenteren, is dit jaar gewonnen door de jonge kerels van TMRV.

Tom Vets

De bekendmaking van de winnaars vond vrijdagochtend plaats in het Sportpaleis waar de opbouw voor het concert van Elton John van dit weekend al volop bezig was. Tijl Meuris (18) uit Heist-op-den-Berg en Viktor Moerbeek (17) uit Berlaar van TMRV treden zo in de voetsporen van onder andere Olivia Trappeniers, die enkele jaren geleden won en ondertussen al enkele hitsingles maakte met onder meer Regi. Door de overwinning mag het duo binnenkort een eigen single uitbrengen. “Wij hadden dit absoluut niet verwacht. We wilden gewoon ons best doen, meer niet. MNM Rising Star winnen, hier op deze zotte locatie in het Sportpaleis, is echt een droom. We zijn al zo lang met muziek bezig, van kinds af aan”, klonk het vol ongeloof.

Tijl en Viktor brachten in april hun eerste single Gone uit via alle grote streamingplatformen. Aan de wedstrijd van MNM namen ze deel met een TikTok-filmpje waarin ze FourFiveSeconds van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney coverden. Nadien namen ze het nummer nog eens op in de Tootsstudio op de VRT onder begeleiding van de jury van de wedstrijd. Die bestond deze keer uit Metejoor, Laura Tesoro en de Nederlandse rapper Snelle, en er kon 24 uur lang gestemd worden door de MNM-luisteraars. “Ze zien eruit als de twee boys next door. Maar als ze samen zingen, gebeurt er toch iets magisch”, aldus Laura.

‘The Voice’

In de finale versloeg het duo de 16-jarige Zita uit Genk en de 24-jarige Néhémie uit Geraardsbergen, die eind vorig jaar nog erg ver geraakte in The Voice van Vlaanderen. “Wij willen zo veel mogelijk muziek spelen op zo veel mogelijk plaatsen en mensen blij maken”, klinkt het nog. Een volledig album maken is nog niet voor meteen.

Het muzikaal talent van Tijl en Viktor sprong eruit en krijgt met MNM Rising Star in de toekomst een duwtje in de rug. Zo kregen ex-finalisten als Chérine, Hunter Falls en RAPHA de afgelopen jaren heel wat extra airplay op radio en tv. En de winnaar van MNM Rising Star kreeg sowieso het komende jaar geregeld de nodige aandacht bij radiozender MNM. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER MNM