Ook de familie Rombaut stelt haar tuin in de Godsschalkstraat 139 in Nieuwkerken open.© rr

Inspiratie nodig voor je eigen tuin? Wase Open Tuindagen zijn er weer

Stekene/Sint-Gillis-Waas/Sint-Niklaas/Beveren -

Op 27, 28 en 29 mei staan tien tuinen in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen open voor geïnteresseerden. De trotse eigenaars met groene vingers heten iedereen welkom om hun bloemen en planten te bewonderen of inspiratie op te doen.

Ivan Elegeert

De Open Tuindagen zijn een klassieker. Met de eerste zonnestralen willen duizenden mensen het prachtige groen zien dat in andermans tuin groeit, om het eventueel ook op het eigen lapje grond uit te proberen.

Veel variatie

Tijdens het verlengde pinksterweekend kan je tien tuinen bezoeken in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen. “Alle tuinen zijn heel verschillend in aanleg en oppervlakte”, zegt de familie Van Nieuwenhuyze-Loir, die al jarenlang de Open Tuindagen mee schraagt. “Het aanbod gaat van een vrije bloemen- en bijentuin naar een mooie onderhouden parktuin tot een cottagetuin met vaste planten in combinatie met vele zithoekjes rond de woning. Ook een tuin met biologische moerasvijver, vele rozensoorten, kruidentuinen en brocante hoekjes ­– alles met respect voor de natuur en biologisch – kan je op de route aantreffen. In sommige tuinen lopen ook tentoonstellingen, mogelijk met een drankje en verkoop van planten.”

De tuinen zijn gelegen in Stekene (Frans Van Brusselstraat 83), Sint-Gillis-Waas (Sportlaan 47, Doornstraat 41 en Sint-Niklaasstraat 192), Nieuwkerken-Waas (Godsschalkstraat 30 en Godsschalkstraat 139), Verrebroek (Sint-Michielsstraat 4) en de beeldentuin van Gallery Nanda (Drongenstraat 50 in Lokeren).

In Zeeuws-Vlaanderen kan je langsgaan bij The Hidden Gardens van de familie Van Damme (Bossestraat 77 in Vogelwaarde) en de Taraxacum&Urtica Maico en Wim (Zeildijk 45 in Hulst).

De tuinen zijn open tussen 10 en 18 uur en overal geldt gratis toegang. Meer info op: www.opentuin-waasland.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners