Vorige zomer werd Feeest in het park geïntegreerd in de Vlaamse feestdag 11 juli. Dit jaar verhuist het feest van het Gemeentepark naar De Merel in september.© Elke Lamens

Stratenloop en Feeest in het park versmelten tot belevingsfestival MerelFest en verhuizen naar september

Brecht -

De Brechtse stratenloop vindt dit jaar niet in juni, maar in september plaats. De zomer start niet met Feeest in het park, maar sluit met MerelFest. De gemeente pakt op zaterdag 16 september uit met een gloednieuw cultuur- en sportzomerevent op domein De Merel.

Het recreatieomein De Merel moet dan uitgroeien tot een bruisend doe- en beleeffestival, met sprankelende animaties en theateracts met een grote vette knipoog naar de gekende succesformule van Feeeest in het Park. Ook nu is er ruimte om te genieten van elkaars gezelschap met een homemade limonade of frisse pint in de zomerbar of bij een lekker hapje van de foodtrucks.

Gekke act op 11 juli vorig jaar in het Gemeentepark.© Elke Lamens

Voor wie liever wat meer beweegt, is er de avontuurlijke belevingsloop met spectaculaire obstakels en stormbanen. Een sportieve manier om het mooie domein te verkennen.

Feesten gebeurt dit jaar in september op domein De Merel, vorig jaar gebeurde dat op 11 juli in Gemeentepark.© Elke Lamens

Met MerelFest wil de gemeente nog meer inzetten op een unieke beleving, om nog meer families in beweging te krijgen. Zo krijgen bezoekers tijdens de MerelCup (denk Containercup, red.) de kans geven om op een actieve, speelse, creatieve en belevenisvolle manier de Brechtse verenigingen te ontdekken. In september zoeken veel Brechtenaren een nieuwe hobby en sluiten zich aan bij een sportclub, jeugd- en cultuurvereniging.  (ella)

De gemeente wil met MerelFest nog meer gezinnen op de been krijgen.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners