Bij de woonwijk Zillelande hoort ook een nieuw park.© rr

Eerste fase aanleg woonwijk Zillelande start in voorjaar 2024

Mol -

Projectontwikkelaar CORES Development start in het voorjaar van 2024 met de eerste fase van de werkzaamheden voor de nieuwe woonwijk Zillelande in Mol. Langs de Keirlandse Zillen worden dan de eerste 86 appartementen gebouwd en het publiek park aangelegd. De verkoop van de appartementen start in november.

De site op de Keirlandse Zillen in Mol was oorspronkelijk een tegelfabriek van de Molse industrieel Jos Helsen. Toen de fabriek in de jaren ‘70 de deuren sloot, raakte de site grotendeels in verval. Projectontwikkelaar CORES Development wil de site een tweede leven geven door het om te vormen tot een woonbuurt van negen gebouwen en 350 wooneenheden. Daarnaast telt de buurt een publiek park en een aantal buurtondersteunende faciliteiten zoals een kinderdagverblijf en een praktijk- of kantoorruimte voor een vrij beroep.

In het voorjaar van 2024 start de bouw van de eerste 86 appartementen van Zillelande. Aan de westelijke kant van de nieuwe woonwijk worden dan vier woongebouwen gebouwd. De gebouwen zijn drie tot vier verdiepingen hoog en bestaan uit een mix van studio’s en grotere twee- en drieslaapkamerappartementen.

Warmtepompen

Op het vlak van energie en duurzaamheid wordt gebruikgemaakt van hernieuwbare en energiezuinige technieken zoals warmtepompen, groendaken, regenwaterrecuperatie en ecologische corridors. De warmtepompen worden aangesloten op een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag), waarbij tot 150 meter diep in de grond wordt geboord.

Tijdens de eerste fase komt er een nieuw publiek park van meer dan 1 hectare. Dat telt talrijke ontmoetingsplekken, sport- en speelzones en een fietspad. De vijver dient als buffer voor overtollig regenwater. Nadat het park is gerealiseerd, draagt CORES Development het beheer en de eigendomstitel over aan de gemeente.

In november van dit jaar start de verkoop van de 86 appartementen. Geïnteresseerde kopers kunnen zich nu al registreren via de website www.zillelande.be. CORES Development hoopt in 2025 de eerste bewoners te verwelkomen. In de loop van volgend jaar dient de projectontwikkelaar de bouwaanvraag in voor de tweede fase van Zillelande. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners